Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » SOS! Góg és Magóg fia vagyok...

SOS! Góg és Magóg fia vagyok én verselemzése?

Figyelt kérdés

SOS! Beteg voltam, nem voltam 2 hétig iskolában. Nem tudom hogy kell verset elemezni(Góg és Magóg fia vagyok én), és holnapra dolgozatot írunk belőle!! Valaki segítene, hogy hogy írjam meg? SOS!

Köszönöm

2009. okt. 13. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát indulj abból ki,hogy Ady szimbolista volt,és jellemezte a költészetét a mégis-morál meg egyfajta egoizmus az egész költészetét és ebben a versben ezek hangsúlyosak leginkább.Miben kell segíteni pontosan?
2009. okt. 13. 14:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Első írónak...Bocsika,de amit írtál abból,én semmit nem értek.:) Gondolom a kérdező sem:)

Kérdező:Ha nem tudod magadtól akkor nyugodtan lehet használni a googlet..Ott találtam én ezt a bekezdést!

"Miről írj? ( példák)

* cím magyarázata,

* keletkezésének ideje, az Új versek című kötet első verse, mottónak is nevezhejük.

* Ez a vers is ars poetica. Miről vall ő ? / szembeállítja a régit az újjal, az újért harcol.

* Mi utal a versben a régire?

* A vers újszerű gondolata: Nyugat-Európához tartozzon Magyarország.

* Teljesen szembefordul-e a régi magyar hagyományokkal? (Vigyázz, nem állítom , kérdezem)

* Hogyan fejezi ki Ady a hazafiságát?

* Ebben a versben a formai elemekről is kell beszélnünk, mert a tartalmi mondanivalót ezekkel hangsúlyozza. ,

1. pl. a kérdés a vers lényegére vonatkozik.

2. Szóismétlések ( melyek, hányszor) , mi a szerepük?

3. Jelkép Adynál is található . / Góg és Magóg – mit tudsz róluk? – a reménytelenség , hiábavalóság szimbóluma."

Ennek segítségével fogod tudni.Sok sikert hozzá!

2009. okt. 13. 14:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nekem az első is hasznos volt :)

Pontosabban arról kell írni, hogy

Bev.: Ady élete(röviden)

Tárgy.: Maga a vers elemzése

Bef.: Egyéni vélemény(ez már van)

Köszönöm az eddigieket!

2009. okt. 13. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Itt egy kis segítség hozzá: [link]
2009. okt. 13. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez a cikk segíthet, de ne másolt le az egészet. Úgy van értelme, ha csak ötleteket merítesz belőle, egyfajta vázat. Sok sikert! [link]
2009. okt. 13. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!