SOS! Góg és Magóg fia vagyok én verselemzése?
SOS! Beteg voltam, nem voltam 2 hétig iskolában. Nem tudom hogy kell verset elemezni(Góg és Magóg fia vagyok én), és holnapra dolgozatot írunk belőle!! Valaki segítene, hogy hogy írjam meg? SOS!
Köszönöm
Első írónak...Bocsika,de amit írtál abból,én semmit nem értek.:) Gondolom a kérdező sem:)
Kérdező:Ha nem tudod magadtól akkor nyugodtan lehet használni a googlet..Ott találtam én ezt a bekezdést!
"Miről írj? ( példák)
* cím magyarázata,
* keletkezésének ideje, az Új versek című kötet első verse, mottónak is nevezhejük.
* Ez a vers is ars poetica. Miről vall ő ? / szembeállítja a régit az újjal, az újért harcol.
* Mi utal a versben a régire?
* A vers újszerű gondolata: Nyugat-Európához tartozzon Magyarország.
* Teljesen szembefordul-e a régi magyar hagyományokkal? (Vigyázz, nem állítom , kérdezem)
* Hogyan fejezi ki Ady a hazafiságát?
* Ebben a versben a formai elemekről is kell beszélnünk, mert a tartalmi mondanivalót ezekkel hangsúlyozza. ,
1. pl. a kérdés a vers lényegére vonatkozik.
2. Szóismétlések ( melyek, hányszor) , mi a szerepük?
3. Jelkép Adynál is található . / Góg és Magóg – mit tudsz róluk? – a reménytelenség , hiábavalóság szimbóluma."
Ennek segítségével fogod tudni.Sok sikert hozzá!
Köszönöm a válaszokat! Nekem az első is hasznos volt :)
Pontosabban arról kell írni, hogy
Bev.: Ady élete(röviden)
Tárgy.: Maga a vers elemzése
Bef.: Egyéni vélemény(ez már van)
Köszönöm az eddigieket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!