Tök hülye vagyok, nem értek semmit, lehet ezen javítani valahogy?
Figyelt kérdés
Verselemzés, éljem bele magam - mondja mindenki, de nem tudom beleélni magam mert semmi köze hozzám a verseknek, nincs olyan vers amibe bele tudom élni magam. A legtöbbet egyáltalán nem értem, vagy teljesen rosszul értelmezem. Amit legutóbb írtam elemzést, azt a tanár visszaadta hogy "hülyeségeket ne írj", és hogy "csináld meg komolyan". De én komolyan csináltam ezt is és ennyire sz*r lett. Mit tegyek? Fogalmazni sem tudok rendesen. Azt sem tudom miről szólnak a versek. Hogy lehet ezeket a dolgokat megtanulni?2011. okt. 11. 13:30
1/2 anonim válasza:
1. Szerintem nem fogalmazol rosszul, a kérdésed szövege például teljesen rendezett.
2. Ha valakinek nincs érzéke a versekhez, az nem bűn. Csodálkoznék, ha a tanárod azt követelné meg mindenkitől, hogy értse az összes verset, amit feladatként felad. Valószínűleg ezekről a versekről előzőleg beszéltek. Olyankor figyelj oda, és amire emlékszel, azt írd le. Ennyinek elégnek kellene lennie.
2/2 anonim válasza:
Ha legközelebb azt mondja a tanárod, hogy "hülyeségeket ne írj", mondj annyit neki, hogy számodra ezt jelenti.
A verselemzés szabad dolog. Épp úgy nem tudja a tanárod, hogy annak idején a költőnek mi járt a fejében, mint ahogy Te se. Tehát Te csak azt írhatod le, amit számodra jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!