Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan lehet fizikai képletekb...

Hogyan lehet fizikai képletekből kifejezni x-et?

Figyelt kérdés
Hello! Van egy kis lemaradásom ezen a téren. Szóval egy képletből, pl v = s/t ki lehet fejezni s-et, vagy t-t. De hogyan?
2009. okt. 4. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Általános iskola 4-5. osztály. Egyenletek.
2009. okt. 4. 17:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hülye vagyok, nem kell rámutatni :)
2009. okt. 4. 17:43
 3/4 timido ***** válasza:
szorzol t- vel és akkor s=v×t
2009. okt. 4. 20:14
 4/4 timido ***** válasza:

s = v×t

t = s/v

v = s/t

de ha nagyon nem érted, akkor vedd elő szépen a régi tk-ed ott le van írva. Vagy van az a 3 szöges trükk, amit sajnos nem tudok most elmagyarázni, mert aztán rosszul írod fel, és akkor rosszul alkalmazod.

A lényeg hogy a felső csúcsához beírod az " S " - t aztán le pedig a "v" és "t" - t és akkor így tudni fogod, hogy az s-el mindig osztasz, a többit, ami egymás mellett van, azokat szorzod. De mindenképpen tanuld meg logikusan, mert erre épül. Hanyadikos vagy?

( előző voltam )

2009. okt. 4. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!