Hogy kell ezt a matek feladotot megoldani?
Aki tudja csinálja már meg nekem pls, mert nekem egyáltalán nem megy.
Hányszorosára válik egy kocka felszíne és térfogata, ha minden élét
a;2
b; 3
c; 3/4
d; 1.1 szeresére növeljük.
köszönöm
Legyen a kocka élhossza x. Ennek ugye tudod a felszín és a térfogat képletét, például a térfogata az x^3.
Azt kell csinálnod, hogy megnézed, mekkora lesz a kocka térfogata, ha az x helyére 2-szer, 3-szor, 3/4-szer,… nagyobb számot írsz, azaz (2x)-et, (3x)-et, (3/4*x)-et,…, és végül megnézed, hogy így hányszor akkora mennyiséget kapsz, mint az eredeti kocka térfogata, x^3. Ez egy osztást jelent.
Például az a) rész megoldásának második fele így néz ki:
(2x)^3/x^3 = 2^3*x^3/x^3 = 8.
Így kell megoldani, ha jól értem ez volt a kérdés. Próbáld meg kiszámolni a feladat többi részét is, és írd le megjegyzésben az eredményeket, vagy hogy hol akadtál el.
bocs, hogy bunkó voltam
no szóval, ha síkbeli alakzat volna, akkor csak négyzetre kéne emelni, mert x és y tengelyen fekszik, vagyis van magassága és hossza,
a kocka 3D-s alakzat, vagy térbeli, x,y és z tengelyen fekszik, van hossza, magassága és szélessége, ezért kell köbre emelni, mert mindegyik oldalát megtoltod egy tetszőleges számmal, remélem érthető voltam, ja és elfelejtettem, hogy ez csak a térfogatára vonatkozik
Kedves első: köszönöm de én ehez teljesen hülye vagyok...
nem tennéd hogy megcsinálod nekem?
ezen a beadandón múlik az évvégi jegyem... :(
köszi
°N | A | V |
a) | 4 | 8 |
b) | 9 | 27 |
c) | 9/16 | 27/64 |
d) | 1.21 | 1.331 |
De így, hogy meg se próbáltad, SzVSz nem érdemled meg a jobb év végi jegyet.
nagyon szépen köszönöm
az a jobb jegy a kettes lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!