Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy kell ezt a matek feladoto...

Hogy kell ezt a matek feladotot megoldani?

Figyelt kérdés

Aki tudja csinálja már meg nekem pls, mert nekem egyáltalán nem megy.

Hányszorosára válik egy kocka felszíne és térfogata, ha minden élét

a;2

b; 3

c; 3/4

d; 1.1 szeresére növeljük.

köszönöm

2013. máj. 11. 14:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Legyen a kocka élhossza x. Ennek ugye tudod a felszín és a térfogat képletét, például a térfogata az x^3.

Azt kell csinálnod, hogy megnézed, mekkora lesz a kocka térfogata, ha az x helyére 2-szer, 3-szor, 3/4-szer,… nagyobb számot írsz, azaz (2x)-et, (3x)-et, (3/4*x)-et,…, és végül megnézed, hogy így hányszor akkora mennyiséget kapsz, mint az eredeti kocka térfogata, x^3. Ez egy osztást jelent.

Például az a) rész megoldásának második fele így néz ki:

(2x)^3/x^3 = 2^3*x^3/x^3 = 8.

Így kell megoldani, ha jól értem ez volt a kérdés. Próbáld meg kiszámolni a feladat többi részét is, és írd le megjegyzésben az eredményeket, vagy hogy hol akadtál el.

2013. máj. 11. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
mindegyiket köbre emeled és kész, mert a kocka térbeli alakzat vagyis x,y,z tengelye van
2013. máj. 11. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:

bocs, hogy bunkó voltam

no szóval, ha síkbeli alakzat volna, akkor csak négyzetre kéne emelni, mert x és y tengelyen fekszik, vagyis van magassága és hossza,

a kocka 3D-s alakzat, vagy térbeli, x,y és z tengelyen fekszik, van hossza, magassága és szélessége, ezért kell köbre emelni, mert mindegyik oldalát megtoltod egy tetszőleges számmal, remélem érthető voltam, ja és elfelejtettem, hogy ez csak a térfogatára vonatkozik

2013. máj. 11. 14:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves első: köszönöm de én ehez teljesen hülye vagyok...

nem tennéd hogy megcsinálod nekem?

ezen a beadandón múlik az évvégi jegyem... :(

köszi

2013. máj. 11. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:

°N | A | V |

a) | 4 | 8 |

b) | 9 | 27 |

c) | 9/16 | 27/64 |

d) | 1.21 | 1.331 |

De így, hogy meg se próbáltad, SzVSz nem érdemled meg a jobb év végi jegyet.

2013. máj. 11. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm

az a jobb jegy a kettes lenne :)

2013. máj. 12. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!