FIZIKA! SÜRGŐS! Hogyan kell megoldani ezt a feladatot? (felpontozok)
A feladat:
Mekkora teljesítményt kell kifejteni ahhoz egy 800kg tömegű autónak, hogy egy 8 fokos emelkedőn 15m/s sebességgel haladjon felfelé?
Ugye a teljesítmény képlete a W/t, de itt mi az idő? Egyáltalán hogy lehet úgy munkát számolni, hogy nincs megadva elmozdulás? Köszönöm, aki a segít!
Igen, sin 8 fok van ott, köszönöm a figyelmeztetést, itt már javítottam:
"Lejtő" sorában a második ikon.
Lenne még 1 kérdésem, ha nem nagy baj, csak az előzőt tényleg nagyon jól levezetted és hátha tudnál segíteni egy másikban is, amiben elakadtam és nem tudok vele mit kezdeni. A feladat:
Egy 800kg tömegű autó 15m/s sebességgel halad felfelé egy 5 fokos emelkedőn. Ugyanezzel a teljesítménnyel 25m/s sebességgel haladna lefelé ugyanezen az 5 fokos lejtőn. Mekkora lenne az autó sebessége, ha változatlan teljesítménnyel, a lejtővel azonos minőségű sík úton haladna?
Az előzőből kiindulva próbálkoztam, de nem igen sikerült, nem értem, hogy a teljesítményből hogy kéne a sebességet kifejezni. Hogy kéne ezt elvégezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!