Tudnátok nekem helytelen nyelvhasználatra példát mondani? Etika előadásra ez lenne a beadandó feladatom.
Figyelt kérdés
Például: "Lássuk" E/1, kijelentőmódban való használata vagy az "akarnák" E/1-ben való használata.#egyetem #előadás #etikus #etika #akar #nyelvhasználat #hibás nyelv #hibás nyelvtan #láthassuk #helytelen nyelvhasználat
2013. márc. 31. 20:01
1/5 tetris válasza:
Iskolába voltam.
Innák még teát.
férfinak/férfinek
2/5 anonim válasza:
Iszok egy teát.
A ragadozók elfogyasszák a prédájukat.
Legszívesebben aludnák.
Szerintem ezek a leggyakrabban előforduló nyelvi hibák.
3/5 anonim válasza:
Úgy tudom a "suk,-sük"-kölés is helytelen
Pl. Na meglássük milesz ("meglátjuk" helyett)
4/5 anonim válasza:
Meg-e tudnád mondani?
Megtudod mondani?
Maga is meg mondhassa!
Asztat meg láthassa.
Nem e hejes igy?
Én is látam, te is tuttad.
Mien a cipöd?
Naon ojan amien!
Persze tudnék még kapásból egy csomó"ijet" írni, de szerintem elég, ha egy kicsit körülnézel itt az oldalakon...
Ajánlom ennek a kérdésnek a 29. hozzászólását... Rendkívül "épuletes" olvasmány!
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__4159..
5/5 anonim válasza:
pannon egyetem? :D vagy nem csak nálunk ez a feladat?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!