Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ezt a családi helyzetet fel...

Ezt a családi helyzetet fel lehet írni képlettel?

Figyelt kérdés

A mostohafiamék azt a feladatot kapták matematikából, hogy írjanak fel képlettel egy adott dolgot, eseményt. Tudtunk már írni, de most kitalálta, hogy ő a családunkat írná fel szövegesen, és ezt kellene levezetni. Nem hiszem, hogy megvalósítható, legalábbis eddig minden kísérlet kudarcba fulladt. De hátha csak nem vagyunk elég okosak:)

Az anyának 2 gyereke van, az apának 3. Összesen 4 gyerekük van.

Még jó lenne ezen is finomítani, a kérdés sincs meg normálisan.

2013. febr. 28. 09:58
1 2
 11/12 anonim válasza:

Szerintem ezt nem lehet képlettel felírni. Az, hogy személyes példa legyen jó ötlet, én is csak az életkorokat tudnám javasolni.

(egyébként pár napja itthon vagyok betegség miatt, fent vagyok a gyik-on is, jó végre azt olvasni a sok fröcskölődés után, hogy egy mostohaanya a háziban segít:))

2013. febr. 28. 10:25
 12/12 A kérdező kommentje:
Láttam a 7es megoldását, köszönöm. Azt tudom, hogy ki lehet logikázni a dolgot, halmazba is be tudnánk írni, de ezek szerint tényleg csak így lehet, képlettel nem. Akkor kitalálunk valamit mást. Talán tényleg az életkorokat. Így belegondolva azzal is le lehet játszadozni egy ideig, míg felírjuk magát a képletet.
2013. febr. 28. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!