Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ezt a családi helyzetet fel...

Ezt a családi helyzetet fel lehet írni képlettel?

Figyelt kérdés

A mostohafiamék azt a feladatot kapták matematikából, hogy írjanak fel képlettel egy adott dolgot, eseményt. Tudtunk már írni, de most kitalálta, hogy ő a családunkat írná fel szövegesen, és ezt kellene levezetni. Nem hiszem, hogy megvalósítható, legalábbis eddig minden kísérlet kudarcba fulladt. De hátha csak nem vagyunk elég okosak:)

Az anyának 2 gyereke van, az apának 3. Összesen 4 gyerekük van.

Még jó lenne ezen is finomítani, a kérdés sincs meg normálisan.

2013. febr. 28. 09:58
1 2
 1/12 anonim válasza:

2x + 3y = 4xy

Őszintén nem értem a kérdést :D

2013. febr. 28. 10:03
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát végül is az lenne a kérdés, hogy levezethető e az, hogy van egy közös, plusz nekem egy, férjemnek 2

Nem hiszem, hogy meg lehet csinálni, de egy névtelen oldalon képes vagyok a gyerekért leégetni magam :D Aztán hátha még valami matematikus tényleg kihoz belőle valamit :)

2013. febr. 28. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Mi az h a képlettel írjanak fel egy eseményt.

Nem értem hogy lehetne már képletnek felírni egy eseményt...

2013. febr. 28. 10:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy itt nem te égeted magad hanem a drága tanárnő...

Ez úgy hülyeség ahogy van :D

Mert mondjuk egy karambolt fel lehet írni képlettel, de azt meg úgye senki nem fog...

2013. febr. 28. 10:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. Esetleg a család tagjainak jövedelmét, vagy a munkával töltött idejét talán, de ez hülyeség.
2013. febr. 28. 10:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Gondolom a tanárnő feladatra gondolt, ami a könyvekben is van. Valaki ennyi idős, valaki kétszer annyi, együtt ennyiek, vagy ki mennyi almát evett a kosárból ha.. stb. Ezt a példát a mostohafiam találta ki, hogy jó és vicces lenne. Ha megoldható lenne:)
2013. febr. 28. 10:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Az a két mondat, amit felírtál, tökéletes. Ez két halmaz leírása, amelyek részben fedik egymást.

Visszafordítva a kérdést:

Egy családban az anyának két gyermeke van, az apának pedig három, de kettejüknek összesen csak négy gyermekük van. Ez hogyan lehetséges?

Válasz:

Az anya egyik gyermeke, és az apa két gyermeke más szülőtől van, egyik gyermek pedig közös.

Ez halmazelmélet.

2013. febr. 28. 10:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg a család életkorának a képleteit lehet felírni. Hívd fel a tanárnőt, h most tulajdonképpen, mit is akar? Magyarázza el a feladatot! És mondjon példát! (És, ha így is rossz lesz a házi nem adhat egyest sem, mert telefonáltatok, de elkezdtétek megoldani).
2013. febr. 28. 10:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Normális tanárnő, fenyegetni nem kell :) Ha felírunk valami egyszerű kis példát akkor abból nem lesz gond, max annyit mond, hogy lehetett volna kicsit eredetibb.
2013. febr. 28. 10:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Heteske másodjára írta le a megfejtést :)

Van közös gyereketek?

2013. febr. 28. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!