Másodfokú egyenletrendszerek hogyan?
1.) y + x = 4
2.) y - x(négyzet) + 4x = 6
Köszi előre is:)
Már ne is haragudj szerintem elég jól leirtam de ha nem nyugodtan cáfoljon meg valaki.
y+x=4->>y=4-x
y-x(négyzet)+4x=6
A második egyenleted ugy fog kinézni hogy 4-x(mivel y az ez) szóval 4-x négyzet + 4x=6 ezt megoldod és ha kész megvan a x akkor az x-et az elsöbe visszahelyettesited és megkapod y-t hátha most se érted nemtok mit mondani.
szóval 4-x+x(négyzet)+4x = 6 -> x2+3x-2 = 0 ?
Bocsi de a matek tanárom olyan reménytelenül magyarázta.://
(x2 = x(négyzet);)
Nekem x1 = -2 | x2 = -1 | y1 = 8 | y2 = 5
Valaki aki nagyon vágja levezetné és elmondaná, hogy jó?:D
Szia!
Sajnos nem jó, mert ahol van a " 4x" ott is az " x " helyére be kell írni a kifejezést ; tehát így fog kinézni:
4(4-y)
Szia.. megint én vagyok :$
Szóval.. az előbb rosszul mondtam, de mégse lett jó a tiéd, mert -2 -vel kellett volna beszorozni.
Megcsináltam.. remélem kilátható és érthető is, hogy mit miért. Elvileg ez a jó megoldás, mert átszámoltam és az ellenőrzésben is kijött.
Kép:
1: [link]
2: [link]
3: [link]
4: [link]
Ez az utolsó kép lenne az egészről.. :'D
Remélem kilátható...
Köszi :) Megpróbálom kivenni, kicsit homályos de még olvasható :)
Még 1x ezer hála :)
Amúgy itt az a kérdés, hogy érted is -e micsoda mi után következik és, hogyan jött ki az eredmény. :D
Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!