Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki letudná fordítani...

Valaki letudná fordítani olaszról magyarra? Többi lent.

Figyelt kérdés
Da almeno otto secoli un gran formaggio, il Parmigiano-Reggiano è il formaggio italiano per eccellenza. Già citato da Boccaccio nel Decamerone(1350), ha da secoli lo stesso aspetto e gusto ed è fatto allo sresso modo e negli stessi luoghi di sempre. Dal 1996 ha la denominazione di origine protetta. Si produce nei circa 600 caseifici artigianali delle province di Reggio Emilia, Modena, Parma, Bologna ( alla sinistra del fiume Reno) e Mantova ( alla destra del Po)

2013. jan. 7. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Már legalább nyolc évszázada egy neves sajt, a Parmigiano-Reggiano a tökéletes olasz sajt. Már Bocaccio Dekameronjába is említésre került, százodok óta ugyanaz a megjelenése, íze és ugyanazon módon és helyen készül mindig. 1996 óta védett eredetű megnevezéssel rendelkezik. Körülbelül 600 egyedi sajtgyárban gyártják a következő tartományokban: Reggio Emilia, Modena, Parma, Bologna(Reno folyótól balra) és Mantova( Po jobb odlala).


Nem fogalmaztam a legszebben, átírhatod amiről azt gondolod szebben, magyarosabban le tudnád írni :D

2013. jan. 7. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:):)
2013. jan. 7. 21:04
 3/5 A kérdező kommentje:

És esetleg eezt :/?

Le regiole di produzione sono rigorosissime. Ancora oggi si fa tutto a mano. Si usano solo latte crudo della zona (circa 16litri per un chilo di for maggio) , siero e caglio e non si impiegano né conservanti né coloranti. Le forme di parmigiano devono stagiornare per almeno 12 mesi, ma durante questo periodo il lavoro continua : bisogna pulirle, girarle e controllarle giorno per giorno. Il Parmigiano-Reggiano è un alimento completo, sano e genuino, ricco di proteine, vitamine , calcio e fosforo. È altamente digeribile e ingrediente di tante ricette.

2013. jan. 7. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Na jó lefordítom gyorsan neked ezt is:D

AZ első mondatban gondolom az REGOLE akart lenni...


A gyártás szabályai nagyon szigorúak. Még ma is minden kézzel készül. Csak környékbeli nyers tej kerül felhasználásra(kb. 16liter 1kg sajthoz),savó,tejoltó enzim és tartósítószerek illetve színezékek nem kerülnek bele. A parmigiano sajtformáknak legalább 12 hónapig kell érlelődni, de eközbe a munka folytatódik: tisztítani szükséges, forgatni napról-napra. A Parmigiano-Reggiano egy kiváló,egészséges, természetes élelmiszer, mely proteinben, vitaminokban, kálciumban és foszforban gazdag. Magas fokon emészthető( ez igazából szerintem olaszul is értelmeteln :D), és sok más recept összetevője is.

2013. jan. 8. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz kösz
2013. jan. 9. 08:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!