Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hol rontom el? (másodfokú...

Hol rontom el? (másodfokú egyenlet-normális válaszokat)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eléggé elakadtam ebben a két feladatban, érthető kifejtős válaszokat szeretnék...

első feladat:

[link]

második feladat:

[link]

2012. dec. 16. 14:44
 1/6 A kérdező kommentje:

hoppá. a másodikhoz ugyanazt a linket raktam..

itt a második feladat:

[link]

2012. dec. 16. 14:45
 2/6 anonim ***** válasza:

1. feladat:

Majdnem jól csináltad, de mivel a diszkrimináns negatív, nincs megoldás. Hiszen ugye a negatív számoknak nincs négyzetgyöke.

Viszont: arra felhívnám figyelmedet, hogy a megoldóképletben a per két "a"-val az egész kifejezést kell elosztanod, tehát a 4-gyel való osztás az 5-öst is érinti, vagyis -(5/4) van az elején a pluszmínusz előtt

2012. dec. 16. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit, az a feladat "megoldása", hogy a feladatnak a valós számok halmazán nincs megoldása.
2012. dec. 16. 14:55
 4/6 A kérdező kommentje:
első feladat pipa, értem, köszi :)
2012. dec. 16. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:

a második feladatnál rosszul rendezted az egyenletet.

a helyedben először végigszoroznék 6-tal, így nem kellene törttel számolni. a rendezett egyenletnek 2x^2 - 9x +7 nek kellene lennie, ahonnan a két gyök 7/2 és 1.

2012. dec. 16. 22:26
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi! :)
2012. dec. 17. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!