Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizikában kéne nekem segíteni,...

Fizikában kéne nekem segíteni, valaki?

Figyelt kérdés

Egy motorkerékpár 4 óra alatt jutott el úticéljához. Az út első felében 45 km/h sebességgel haladt, és 54 km-es út megtétele után megállt tankolni. Ez 8 percet vett igénybe. Ezután 1 óra múlva ismét megállt, és 20 perces pihenés után 64,5 km/h sebességgel jutott el az úticéljához.

Milyen messze van az indulás helyétő az úti cél, ha a motoros átlagsebessége 50 km/h?

Milyen távol van egymástól a két pihenőhely?

Mekkora sebességgel haladt a két pihenőhely közötti szakaszon?

2012. dec. 8. 18:50
 1/2 anonim ***** válasza:

távolság: idő*átlagsebesség=4*50=200km

két pihenő hely távolsága:

az első megállóig eltelt 54/45=72perc

80 percnél indult tovább, ment még 1 órát, aztán megállt és 20 perc múlva, tehát 160 percnél ment tovább 64,5*(240-160)=86km-t, tehát 200-86-54=60km

mekkora sebességgel haladt:60km/1h=60km/h

bocs, ha valamit elszámoltam

2012. dec. 8. 19:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Szuper!!! Nagyon szépen köszönöm!
2012. dec. 8. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!