Foldrenges1 kérdése:
Ezt a gyökvonást nemigazán értem. Valaki segítene?
Figyelt kérdés
Nem kell nagy dolgokra gondolni mert csak 8.-os szinten kellene.Nem arról van szó hogy nem tanultam,meg nem figyeltem,hanem nem értem ezt az egészet.2012. nov. 20. 18:53
1/3 anonim válasza:
figyi. vegyük például a gyök 36-ot. a gyökök számok négyzetei. tehát pl. 2 a másodikon egyenlő gyök négy, vagy 5 a másodikon gyök 25. fordítva pedig: gyök 81 pedig mennyi lesz? 9, mert ugye 9 a másodikon 81, így lesz gyök 81 egyenlő 9el. Remélem azért ezeket az alapokat tudod, hogy mi maga a gyök. :D Gyököt vonni pedig azt jelenti, hogy megtudjuk, egy gyök melyik számnak a "négyzete" (pl. gyököt vonunk, hogy megtudjuk, mivel egyenlő gyök 49. gyökvonás után megtudhatjuk, hogy gyök 49 ugye 7, mert 7 a másodikon 49). Nem minden gyök alatti szám teljes négyzet, magyarul gyökvonás után nem biztos, hogy természetes számot kapunk (lásd például gyök 45ből, vagy 37ből, vagy 53ból stb nem lehet úgy gyököt vonni, hogy teljes négyzetünk legyen, mert ugye ezek a számok semmilyen természetes számnak nem a négyzetei).
2/3 anonim válasza:
első vagyok. bocsi, nem 2 a másodikon gyök 4, hanem maga a 2 gyök négy, este van. :D és öt is gyök 25, nem pedig 5 a másodikon gyök 25. annyi a lényeg, h egy szám egyenlő önmaga négyzetével egy gyökjel alatt. képletben: x = gyökalatt x a másodikon
3/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ.De még valamit nem értek.ha ezt így ki lehet számítani akkor mi a helyzet azzal hogy a matek könyvemnek végén vannak számok és hogy van valami amit csak ezekkel a számokkal lehet és ez még mindig a gyökvonás.
Amúgy semmi baj hogy elírtad az a lényeg hogy értem :)
2012. nov. 20. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!