Fizika házi! Tudnátok segíteni? SÜRGŐS
Figyelt kérdés
Három egyforma színűre festett pálcikát kapsz, amelyekről el kell döntened, hogy elektromos szempontból szigetelők-e vagy vezetők. Hogyan tudnád eldönteni, ha rendelkezésedre állnak még a következők: elektroszkópok, műanyag rúd szőrme.2012. nov. 15. 15:07
1/5 anonim válasza:
szőrmével vagy a rúddal ha dörzsölöd, akkor feltöltöd ementorosan(elektromosan :D), amit elektroszkóppal ki tudsz mutatni
2/5 anonim válasza:
ha kimutatható a feltöltöttség akkor vezető, ha nem, akk szigetelő
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek :D
2012. nov. 15. 16:03
4/5 bongolo válasza:
Nekem az a gyanúm, hogy az úgy nem működik, ahogy benzolike írta.
Inkább azt csinálnám, hogy a műanyag rudat összedörzsölöm a szőrmével, ettől negatív töltésű lesz. A töltéseket ezután átviszem az elektroszkópra (hozzáérintem a műanyag rudat), a mutatója kimozdul és úgy marad.
Na most az ismeretlen pálcikával megérintem az elektroszkópot. Ha az vezető, akkor azon keresztül a testembe távoznak a töltések és a mutató leesik. Ha viszont szigetelő, akkor alig mozdul el a mutató, mert nem vezeti el a töltéseket.
5/5 anonim válasza:
bongolonak van igaza :D de legalább most már én is tudni fogom, h működik egy elektroszkóp :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!