Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika házi! Tudnátok segíteni...

Fizika házi! Tudnátok segíteni? SÜRGŐS

Figyelt kérdés
Három egyforma színűre festett pálcikát kapsz, amelyekről el kell döntened, hogy elektromos szempontból szigetelők-e vagy vezetők. Hogyan tudnád eldönteni, ha rendelkezésedre állnak még a következők: elektroszkópok, műanyag rúd szőrme.

2012. nov. 15. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
szőrmével vagy a rúddal ha dörzsölöd, akkor feltöltöd ementorosan(elektromosan :D), amit elektroszkóppal ki tudsz mutatni
2012. nov. 15. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:
ha kimutatható a feltöltöttség akkor vezető, ha nem, akk szigetelő
2012. nov. 15. 15:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek :D
2012. nov. 15. 16:03
 4/5 bongolo ***** válasza:

Nekem az a gyanúm, hogy az úgy nem működik, ahogy benzolike írta.

Inkább azt csinálnám, hogy a műanyag rudat összedörzsölöm a szőrmével, ettől negatív töltésű lesz. A töltéseket ezután átviszem az elektroszkópra (hozzáérintem a műanyag rudat), a mutatója kimozdul és úgy marad.

Na most az ismeretlen pálcikával megérintem az elektroszkópot. Ha az vezető, akkor azon keresztül a testembe távoznak a töltések és a mutató leesik. Ha viszont szigetelő, akkor alig mozdul el a mutató, mert nem vezeti el a töltéseket.

2012. nov. 15. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
bongolonak van igaza :D de legalább most már én is tudni fogom, h működik egy elektroszkóp :D
2012. nov. 15. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!