Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen jó tanulási tippeket...

Milyen jó tanulási tippeket ismertek?

Figyelt kérdés
Nem bírok koncentrálni, lécci segítsetek, hogy hogy tanuljak hatékonyan és könnyen!

2012. nov. 1. 12:07
 1/6 Tolvaj Flóra Valéria válasza:
55%
Figyelj órán és tanulj utána is!
2012. nov. 1. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
A tanár mindennek az elrontója. A törit órán kimondhatatlanul rühellem, mert a tanár túl sokat túl szárazan és túl gyorsan vár el. Ha egyedül kell utánajárnom sokkal szórakoztatóbb. Matekon elég ha figyelsz órán és otthon rátanulsz. Nekem is menne ha nem lennék ilyen lusta mindig utánatanulni, de kb mindenre igaz. Ha minden nap tanulnék 1 órát aznapi anyagból akkor simán kitűnő lehetnék :(, de nem inkább szopok délután 3tól éjfélig a kettesért doga előtti nap....
2012. nov. 1. 12:20
 3/6 anonim válasza:

Ez attól függ, hogy milyen típus vagy..ezt kéne kideríteni és utána lehet evvel dolgozni...

ha nagyon gáz a helyzet, akkor suliknak szoktak lenni ilyen szakemberei, bátran keresd fel, nekem is segített és nem esz meg:)...

De pl. én vizuális típus vagyok, ezért nekem az segít ha kiírogatom a fontos infókat, évszámokat, adatokat post it-ekre és kitapétázom vele a szobám...

vagy én úgy szoktam, hogy mindent színesben írok és minden sort más-más színnel és így megmarad nekem...

De ha olyan típus vagy, akkor pl csinálhatsz olyat, hogy felmondod magadnak mobilra, vagy mp3-ra és hallgatod és közben olvasod...

vagy valamivel motiválod magad...pl.: azt állítod magad elé, hogyha megtanultál egy oldalt, de azt úgy rendesen, akkor nézhetsz egy részt a kedvenc sorozatodból...vagy ilyesmi..

de én így kezdésnek egypár dolgot ajánlanék:

1.-gondolkozz rajta, hogy neked hogyan maradnak meg az infók, kísérletezz több módszerrel!

2. Ha van sulikönyvtáratok, vagy akármilyen könyvtár akkor nézz ki szimpi tanulásmódszertanos könyveket, jók vannak!

3.-Ha nagy gáz van, akkor keresd fel a sulitok szakemberét ilyen téren, vagy ha nincs akkor keress egy szimpi tanárt, idősebb barátot, akár szüleidet(de ez attól függ,hogy hogy álltok velük) és MERJ SEGÍTSÉGET KÉRNI!

Ne csak itt a neten, hanem merd elmondani a problémád...

ez fontooos!

ja és igen..igaza van az előttem szólónak, még akkor is ha elég keményen fogalmazta meg...

Ha figyelsz órán az már fél siker!

És ezeket nem riszából mondom, nem netről szedem, hanem tapasztalat...

16 éves vagyok...tavaly 5 kettesem volt félévkor és 2,6 volt az átlagom..most 4,2 idén!

Hajrá!..Sok meló, én már csak tudom, de nem lehetetlen!

2012. nov. 1. 12:24
 4/6 anonim válasza:

Oké, vannak tantárgyak, ahol nagyon szar a tanár és nem tanít, de azért könyörgöm könnyű másra fogni...

azért szerintem a tanár nm áll ott mögötted vasvillával és ledöf ha tanulsz...

tény, hogy vannak szar és unalmas tanárok, de akkor még ott van az a lehetőség, hogy megkéred egy jó osztálytársadat, vagy egy egyetemista, felnőtt ismerősöd hogy segítsen..

2012. nov. 1. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

ezt olvasd el. Itt vannak, hogy milyen tanulási típusok vannak, sorold be magad és könnyebb lesz

[link]

2012. nov. 1. 12:35
 6/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

én például minden tankönyvet elolvasok és közben jegyzetelem és abból a jegyzetből tanulom. Vagy egyszerűen lemásolom a füzetet és abból tanulok

2012. nov. 1. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!