Szorzattá lehet ezt alakítani?
Sziasztok,
van egy ilyen polinómom: -4x^2-2x+1, szorzattá lehet ezt alakítani a következő alakba: (ax+b)(cx+d)?
Igen, ezzel a trükkel át lehet alakítani:
basszus de amatőr vagyok :$
köszi szépen a segítséget ott szurtal el, h a végén a -2-vel való szorzásnál csak az x-et szoroztam a törtet nem, és akkor a /4 miatt nem volt jó.
Köszönöm szépen a segítséget és azt, hogy így levezetted nekem külön köszönöm :DD jófej vagy ;)
Nyugi!
Én is elnéztem azon a környéken, csak én folyamatosan ellenőrzöm magam GeoGebrában, és könnyű javítani mielőtt be'copy'zom innen a válaszba.
Lehet nekem is át kellene térnem az ilyen feladatokkal számítógépre, mert a feladat folytatásában is tévedtem 2szer, (generátor függvény alkalmazásához kellett a szorzattá alakítás).
Nem is tudtam, h geogebrával ilyeneket is lehet számoltatni :O, minden hozzászólásodból tanulok :DD én azt a progit csak ábra rajzolásra használtam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!