Tudnátok segíteni hogy hogy kell osztani (mármint mit mivel kell) Pl 9:8?
A 9-et a 8-cal kell elosztani.
9:8 = 1,1250
10
020
0040
00000
A fenti két bekezdésből melyiket próbáljam részletesebben elmagyarázni?
Ui.: 1999... Azaz 13 éves, körülbelül hat vagy hetedik osztályos vagy. Az írásbeli osztás meg körülbelül harmadikos vagy negyedikes anyag, az osztás/bennfoglalás másodikos, a törtszámok maximum ötödikes. Nehéz ezt így megemésztenem.
Sajnos, ez nem egyedi eset.
Már általános iskolában megengedik a számológép használatát. Akkor pedig a nebulók miért tanulnának meg szorozni és osztani? A többi műveletről nem is beszélve.
Példa az én fiam. Matek-fizika szakos az egyetemen, de sem a szorzótáblát nem ismeri, sem osztani nem tud írásban.
9:8, vagy 9/8, vagy 9,alatta egy vonal, alatta a nyolcas: Azt jelenti, 9 osztva nyolccal, vagy másképp mondva 9-ben a nyolc. A kilencet osztod el a nyolccal.
Az egyik előző már leírta, csak számokkal.
Az felolvasva: 9-ben a 8 megvan 1-szer, marad az egy. Itt befejezheted, de folytathatod is: 10-ben a 8 megvan 1-szer marad a 2. 20-ban a 8 megvan 2-szer, marad a négy. 40-ben a 8 megvan 5ször, maradt a nulla.
Tehát 9-ben a 8 megvan 1,125-ször.
OFF: én már meg sem lepődöm. Tanítottam olyan (átlagos) 6-ost (igaz egy rosszabb iskolában), akinek azzal voltak problémái, hogy a 7-ből 9-et kivonjon. Negatív számok...
/előző/
Megint off: bocsi, ha nem '99-es vagy, csak az egyik válaszoló azt írta.
/megint előző/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!