Hogy lehet három egyenként másfél voltos elemből kb.4,5 voltos telepet késziteni? (FELPONTOZÁS)
Figyelt kérdés
hOLNAPRA KELL KÉRLEK HA TUDTOK VALAMIT VÁLASZOLJATOK, MERT MINDIG KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE EMIATT A FELADADTOK MIATT. jÓ TANULÓ VAGYOK DE EZ MOST MÁR NEKEM IS KIKÉSZÜLÉS2012. jún. 11. 14:29
1/3 anonim válasza:
Sorba kell kötni őket.
Az első elem negatív végét összekötöd a második elem pozitív végével, majd a második elem negatív végét a harmadik elem pozitív végével. Így összesen két szabad kivezetésed lesz: az első elemen a pozitív, a harmadikon a negatív, a kettő között a feszültség 4,5V lesz.
((Persze csinálhatod fordítva is, a lényeg, hogy az ellentétes pólusokat kösd össze))
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm. :) nayon sokat segitettetek. :):)
2012. jún. 11. 16:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!