Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matematika házi feladat,...

Earth4 kérdése:

Matematika házi feladat, valaki letudná írni?

Figyelt kérdés

Igaz-e, hogy két háromszög egybevágó, ha

a) mindkét 3szög derékszögű, és befogóik páronként egyenlők;

b) mindkét 3szög derékszögű, és átfogóik egyenlők, valamint egyik befogójuk hossza is egyenlő;

c) mindkét 3szög szabályos;

d) mindkét 3szög egyenlő szárú, száraik hossza egyenlő, és egyenlő egy szögük;

e) mindkét 3szög egyenlő szárú, száraik hossza egyenlő, és egyenlő a szárszögük;

f) egyenlő egy-egy oldaluk, az ezen fekvő egyik szögük és az oldallal szemközti szögük?

A válaszokat indokolni is kell.

2012. máj. 12. 22:00
 1/2 anonim ***** válasza:

csak gyorsan ránéztem, ha valamit észrevesz valaki, akkor írjon nyugodtan:

a) két oldal és közbezárt szög egyenlő- igaz

b) nem lehet máshogy szerkeszteni- igaz

c) szerintem nem, a=1, b=2 (a az egyik b a másik oldal hossza), ekkor csak hasonlók, nem egybevágók

d) vagy két oldal és közbezárt, vagy két oldal és közbezárt-tehát ugyanaz a kettő- egyenlő (értsd: alfa=180-beta-gamma, ahol gamma=beta)

e) előzőből- igaz.

f) szintén d) gondolata miatt, ha ugyanaz a két háromszögben a beta és gamma(de itt már nem egyenlő), akkor alfa is azonos lesz a két háromszögben- 1 oldal és 3 szög egyezik- igaz.

2012. máj. 12. 23:42
 2/2 anonim ***** válasza:

utólag visszaolvasva van ami nehezen érthető, de azért érthető szerintem.

c pontban viszont elírtam, úgy értettem, ha egy szabályos háromszög oldalai a egységek és egy másiké b, attól nem egybevágóak, csak hasonlóak.

2012. máj. 13. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!