Fizika! Mi a valaha készített legnagyobb hatásfokú gép?
Szerintem ez lehet:
Csak a nevét nem tudom. Állítólag magyar a feltalálója és a hatásfoka kb 97-98%.
egy osztálytársam a transzformátorra gyanakszik.
"Whoops! Whatever you are looking for cannot be found."
A transzformátor azért fűt rendesen, fogd csak meg otthon bármelyik adaptert.
Utolsó vagyok.
Nem tudom, egyáltalán ismert e ennek a "feltalálója". Egyszerű fizikai elven működik, végül is csak egy irodai játék. Szerintem ennek a könyvtárban kéne utánanézni.
Igazából elgondolkodtató. Mit nevezünk egyáltalán gépnek. Végső soron a newton inga lenne, csak annak nincs gyakorlati haszna. Ha más szemszögből nézzük, akkor valóban a transzformátor. Mondjuk ott van a hő termelés, de még ezzel együtt is elég nagy hatásfokú.
(Nekem egyébként hirtelen először a kerék ugrott be. DE egyből lesett hogy az nagyon nem.)
Így a kerékről még a fogaskerék jutott eszembe, ezeknek is elég jó hatásfoka van (kb.95-98%).
A probléma persze itt meg az, hogy amikor mondjuk 6 fogaskerék kapcsolódik, akkor a hatásfokok összeszorzódnak, és az eredő hatásfok lesz pl. 70%.
Tehát én maradok a trafónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!