Tanér adhat egyest hazi feladat hianya miatt?

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 13:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Adhat. Mi más dolgod van a tanuláson kívül? Lusta vagy!
2012. márc. 19. 13:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Félre értelmeztél. Nem arra gondoltam hogy kedve szerint adhat e. Mert úgy ad. Hanem a TÖRVÉNY szerint. Úgy meg nem adhat, ha jól tudom.. :) Ilyen ez mint az hogy kiküljdük a gyereket az óráról. Azt se teheti. Így már megfingattam egy tanárt. Szóval akkor ha törvényesen nem adhat, hogy meri megtenni?
2012. márc. 19. 13:29
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

De, adhat.

És te hogy mered megtenni, hogy nem készíted el a házi feladatod?

Én tuti visszatérnék az eredeti, poroszos oktatási-nevelési nézetekhez... Nem tetszik ez a "hatalmas" liberalizmus, meg hogy a gyerekek kívülről fújják a jogaikat, de a kötelezettségeiket meg magasról leszarják...

Hogy a szülőkre ne is térjünk ki...

2012. márc. 19. 13:40
 4/12 BKRS ***** válasza:
100%
A szokasjog ugyanugy jog mint az irott, sokszor erosebb is, gyakran maga a torveny alkalmazas is figyelembe veszi. Ennek megfeleloen, ha szokas egyest adni a hazifeladat hianya miatt, ha van ra elegendo precedens, akkor megteheti es felelossegre vonhato sem lesz miatta.
2012. márc. 19. 13:40
 5/12 anonim válasza:
100%
Tanulj és okosodj kisember.
2012. márc. 19. 13:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Adhat. Van egy feladat, amit meg kell csinálnod, a tanár pedig 1 - 5-ig értékeli.
2012. márc. 19. 13:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha jól tudom elvileg nem adhat. De ha ezzel elkezded hergelni a tanárt, akkor felvázolom, hogy mit tehet:

-Röpdogát irat mindenkivel, olyan nehéz kérdésekkel, hogy ne legyen még kettes se senkinek, aztán megmondja, hogy ezt miattad írja az osztály. Innentől talán még be is verik a képed.

-Kihívhat felelni, ahol karót fogsz kapni.

-Szokásává válhat, hogy hetekig te felelsz órán.

-Kijelentheti, hogy ezentúl nem házi feladatot ad, hanem házi dolgozatot, és leosztályozza.

Nem éri meg szivózni egy tanárral. Amúgy most változtak a törvények ezzel kapcsolatban is, és ha jól tudom 16 év felett már kiküldhet óráról, mert nem vagy tanköteles.

2012. márc. 19. 13:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az óráról azért nem küldhet ki, mert nem lézenghetsz tanítási időben felügyelet nélkül, nem azért, hogy bármit megtehess.

Egyest bármikor, bármiért adhat.

2012. márc. 19. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy meg, pont ezért jó, hogy 16 lesz a tankötelezettség felső határa. Én speciel nem ragaszkodom hozzá, hogy az adómból ilyeneket "tanítsunk", mint te. Majd megszívod, ha képzetlenül nem lesz munkád, a lehetőséged neked is megvolt, hogy tanulj. Csak nem gyere majd sírni, hogy a kormány szerint 47 ezerből meg lehet élni, szerinted meg nem. Senki nem vette el tőled a házi feladatot.
2012. márc. 19. 14:03
 10/12 BKRS ***** válasza:
9%

Hetedik: a tul eros ropdoli az nem fog mukodni,

ha felbosszantja a szuloket, es azok elkezdenek az igazgato nyakara jarni, akkor rafazik a tanar is, a tobbi az viszont mukodokepes megoldasnak tunik.

Ha egy tanar tenyleg szemet, akkor egyebkent ez a legjobb megoldas, az igazgatora uszitani a szuloket. Nincs ugyan azonnali latvanyos hatasat, viszont hosszutavon a legvadabb tanart is megszeliditi. A tanarral kozveltenul beszelni nem erdemes. Ritka az olyan aki onalloan belatja a tevedeset.

2012. márc. 19. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!