Szerintetek milyen ez a vers? Ezt Én írtam, mert irodalom órára kell verset írni. ( lent )
A magány öli szívemet,
S csak ennyit kérdek
Hol vagy? merre jársz?
Szükségem van rád.
Forró csókod már rég éreztem,
A magány eluralkodék,
S az őrültek poklába vet.
Szerintem ebben nincs semmi költőiesség. Leírhattad volna a sorokat egymás után és akkor egy magasabb szintű szöveg lenne. Olyan verset amelyikben nincs rím, mindenki tud írni. A másik probléma, hogy nincs értelme. Okés nekem is leesett, hogy valaki után sóvárogsz, de ehhez bőven elég lenne az első két sor is. A többi töltelék.
Szóval az én véleményem, hogy hiányoznak a rímek. A rím teszi verssé a verset. Mesét bárki tud tördelni. De fel a fejjel...tekintsd ezt építő kritikának.
UI: mondhatod, hogy én nem vagyok érett ehhez a vershez, hisz nem a rím a fontos. Gondolom a sok irodalmár értékeli is, de ne felejtsük el, hogy a verseket régebb a paraszt embereknek is írták, nem csak az irodalom szakos tanulóknak.
Semmi új mondanivaló nincs, és még csak nem is hangzik jól.
Jobban belegondolva ez nem is egy vers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!