Van pár matekfeladatom, segítség, lécci?
1, Egy testet készítünk 1 cm3-es kockákból úgy, hogy néhány kockát teljes lappal érintkezve egymáshoz ragasztunk. Mennyi a felszíne az így készíthető legkisebb térfogatú olyan testnek, amelynek minden éle 1 cm hosszú, minden lapja négyzet, de a test nem kocka?
2, Az ábrán látható három négyzet oldala rendre 1; 2 és 5 centiméter hosszú. Hány négyzetcentiméter az ABCD négyszög területe? [link]
3,Jelöljük egy 1 cm oldalhosszúságú szabályos hatszög 6 csúcsát és a szimmetria-középpontját egy-egy ponttal (lásd ábra)! Hány olyan 1 cm sugarú kör van a hatszög síkjában, amely áthalad a 7 megjelölt pont közül legalább kettőn? [link]
1)szerintem 3kockát egymás mellé, makd a középsőhöz minden oldalához mégegyet kell ragasztani.
Egy oldal területe 1 cm^2.
összesen 22 lapja van, vagyis 22 cm^2 a felülete.
1) Szerintem az előzőben leírt test felszíne nem 22, hanem 30. Mert minden oldalról nézve (6 irány) 5 négyzetet látsz.
2)
A képen látható nagy zöld téglalapból vedd el a FAB, CDG és a DAE területeket.
3) 7 olyan kör van, melynek középpontja az adott pontok közül való, mindegyik jó. Van továbbá 6 olyan, mely csak 2 szomszédos hatszögcsúcson halad ás és középpontja a hatszögön kívül esik. Ez összesen 13 kör.
Jól gyanítom, hogy ezek számodra nem "SOS feladatok", hanem versenyfeladatok?
khmmmm khmmmm.... nem korrekt...
a 2, elsőre 15,75 lett, másodszorra 15.
először simán a deltoid területét számoltam, exf/2 képlettel, így lett 15,75. Másodszorra úgy, ahogy vurugya béla mondta, így 15-öt kaptam.
a válaszok közt ezek szerepelnek: 15,5; 16; 16,5; 26,5; 42
akkor a 15,5 lesz a jó?
A szemünk csal, becsap, nem pontos!
Az a négyszög nem deltoid!
Hallgass a vurugya bélára, az ő számítása jó :)
T=6*7-1*2/2-3*7/2-6*5/2=15,5
Te hogy számoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!