Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » SEGITSÉG! Riportot irtam volt...

SEGITSÉG! Riportot irtam volt tanitónénimmel, de mondták tanáraim hogy bővitsem ki és küldik versenyre mert nagyon jól megirtam. De milyen kérdésekkel bővitsem?

Figyelt kérdés

Kérdések ezek:

1.Miért választotta a tanitást hivatásának?

2.Milyen kezdeti nehézségek adódtak a pályán?

3.Olyannak képzelte a tanitási pályát, amilyen valójában?

4.Melyik tantárgy áll a legközelebb Önhöz?

5.A mai világ rengeteg stresszel jár.Mennyire van kihatással az életére?Hogyan próbál stresszmentesen élni?

6.Mival tölti szabadidejét?

7.Mit szeretne még elérni az életében?

Ezek mellett még szükségem van néhány kérdésre, MILYENRE?

Azt mondták hogy érdekes kérdések legyenek...

SEGITSETEK! F/18

2012. márc. 14. 00:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Először is: gratu a jól sikerült interjúhoz :) Ötletek a további kérdésekre:

- Mi változott az elmúlt néhány évben a pályán?

- Hogyan teltek az egyetemi/főiskolai évek?

- Hogy látja, mennyire lehet befolyásolni, formálni a diákok/gyerekek értékrendjét a pedagógusi munkával? Mennyire domináns az otthonról hozott minta és mennyiben lehet a jót átadni?

- Tudna esetleg erre egy konkrét példát is említeni?

- Mire a legbüszkébb pályája során?

- Olvasnak-e a mai gyerekek? Hogyan lehet megszerettetni velük az irodalmat? (ezt a kérdést mondjuk át lehetne alakítani, annak megfelelően, hogy mit válaszolt a kedvenc tantárgyával kapcsolatban. Ha irodalom, akkor ez jó, de ha biosz, akkor nyilván inkább ezzel kapcsolatban kérdezz valamit, pl. hogy hogyan lehet már gyermekkorban környezetvédelemre szoktatni Őket, stb. :) )

- Elégedett-e az utánpótlással? Mit gondol, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a fiatalok vonzó életpályamodellt lássanak a tanítói hivatásban?

És ha idősebb tanítónőről van szó, aki már dolgozott a rendszerváltás idején:

- Mi változott az Önök munkájában a rendszerváltással? Befolyásolta ez ténylegesen a tanítói-nevelői feladatokat?

- Hogyan alkalmazkodtak a változással járó nehézségekhez?

2012. márc. 14. 08:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Én még azt is megkérdezném/ha az irodalom a kedvenc tantárgyai közé tartozik/ hogy mit szólnak a tanárok ahhoz, hogy a mai diákok nem akarják a kötelező olvasmányokat elolvasni, mert elavultnak érzik.

Nem gondolkodtak-e azon, hogy megszakítják azt a hagyományt, hogy évről-évre ugyanazokat a könyveket kell elolvasni kötelező olvasmányként.

Gondolok itt főleg a Kőszívű ember fiaira.

2012. márc. 14. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!