Téglalapos feladat?
Kata a téglalapokról tanult.
a) 36 területegységből hányféle téglalapot tudtok kirakni?
(Az oldalak csak egységesek lehetnek)
b) Hány különböző téglalap ez?
Kata tovább töpreng:
c) Az előző téglalapok közül melyiknek legkisebb a kerülete?
1*36
2*18
3*12
4*9
6*6
5 különböző
kerületük: számold már ki!!! :D
Köszönöm Kinga néni
1*36=36
2*18=36
3*12=36
4*9=36
6*6=36
tehát mivel én még nem tanultam téglalap kerületét kiszámolni....de úgy tudom,hogy,....a x b=c
Az előző téglalapok közül melyiknek legkisebb a kerülete,
akkor ilyenkor mi van?köszönöm szépen a segítséget!
alsós tagozatú iskolás
2. vagyok,
és NEM gúnynak szántam. Csak tetszik a kérdés - főleg az, hogy valaki, aki még a téglalap kerületét sem tudja kiszámítani, már fel tud tenni Interneten egy hasonló kérdést. :-)
Nos ha nem tudod, a téglalap kerületét úgy számítjuk, hogy összeadjuk az oldalak hosszát. Mivel a téglalapnak két-két egyenlő hosszú oldala van, ezért a kerület:
K = 2*a + 2*b
Nézzük a téglalapokat:
2*1 + 2*36 = 74
2*2 + 2*18 = 40
2*3 + 2*12 = 30
2*4 + 2*9 = 26
2*6 + 2*6 = 24
Tehát melyiknek is a legkisebb a kerülete?
nagyon köszönöm....igen én harmadik osztályos vagyok,és jeles tanuló...de a mama segít sokat,az interneten meg sokat lehet tanulni,akár irodalmi kérdéssel kapcsolatban,akár környezetvédelemmel kapcsolatban,sokszor kapunk olyan faladatokat,hogy a Google-éba beírom,és megtalálom a választ,
akkor ezt a mama nem jól tudta a kerület kiszámítását......mondtam már neki....nagyon sok oktató programunk van,sokat tanulok a számítógépen,akár angolt,sok versenyben már az idén indultam....kisvakond,netmatek,jonathán....
Köszönöm a segítséget,mert itt is sokat tanulok,mert vannak olyan verseny feladatok,amit még nem tanultam,és nem azért kérdezlek benneteket,hogy megoldjátok csak,hanem hogy megértsem a feladat megoldásának a lényegét,mert sajna olyan iskolába járok ahol az alapot megtanuljuk és a tanárnénim másban nem segít....marad a mama...amúgy gépelni is már eléggé tudok,azért is írtam ilyen sokat,ebben meg azt szeretem hogy amit leírok és nem jó már jelzi a gép,és tudom a helyesírásomat is fejleszteni....amúgy kézzel is sokat írunk,napi szinten kb.,2 oldalt....köszönöm Lili
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!