Matekbol segitene valaki?

Figyelt kérdés

Legyen 1<n<10 pozitiv egesz szam, amely nem primszam. Tudjuk, hogy (n;10)=1. Mivel egyenlo [n,10]?

Tudom banalis kerdes de megsem tudom mert Romaniaban lakok. Az emeltszintu matekre keszulok.. es kellene egz kis magyarazat hogy mit jelent ez... azaz mit jelent a kerek es a szogletes zarojel es mit kell csinalni ha ilyen feladatok kapok ..

Legyszi segitsetek !

2012. febr. 11. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:

(a;b) = a és b legnagyobb közös osztója

[a;b] = a és b legkisebb közös többszöröse

2012. febr. 11. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Magyarul mivel (n; 10) = 1, az azt jelenti, hogy n és 10 relatív prímek (nincs közös osztójuk), viszont n nem lehet prím, innentől kezdve végigpróbálgatod: 2, 3, 5, 7 kizárva, mert ugye prím, marad a 4, 6, 8, 9, ebből 4, 6, 8 kizárva mert oszthatóak kettővel és 10 is osztható vele, így a mi számunk a 9-es lesz, azaz a 9 és 10 legkisebb közös többszöröse kell, most végig gondolod a szorzótáblát és rájössz, hogy a 90-et keressük.
2012. febr. 11. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Figyelj, én is Romániában lakok, de ezt mi még hetedik osztályban tanultuk. Sőt, kilencedikben sokkal magasabb szinten vettünk, mert volt egy feladat - az adott anyagból -, aminek az eleje egy ilyen kis "óvodás" - bocs a kifejezésért, a tanárnő használta anno - rész volt, és ha ezt nem tudtad, hozzá se szagolhattál az egész feladathoz. Ami természetesen az előző napokban tanultakra épült, beleszőve ezt is.

Hány éves vagy és most hol laksz?

Egyébként nem bántásból írtam soraimat, csak tényleg érdekel, hogy hol nem tanították ezt meg neked a 12 év alatt, hogy mit jelent a kerek és szögletes zárójel.

2012. febr. 11. 14:10
 4/5 A kérdező kommentje:
koszonom a segitsegeket:) Es kedves utoljara szolo :) Nem, igy nem tanultuk.. mas feladatokban ahogy mondod kilencedikes anyagban voltak kulonbozo zarojelek de azok nem ezt jelentettek. Es nemhinnem hogy pont en fogom nemtudni a sajat anyagunkat amikor emeltszintu matekre keszulok.:) Azert kerdeztem meg mert nem tudtam hogy pontosan hogy kell megoldanom az ilyen tipusu feladatot:) Szerintem ez nem vilag vege...
2012. febr. 12. 11:02
 5/5 anonim válasza:

ez gerőcs k-1 feladatsor nem? nekem is ez a házim, de én középre megyek, és ebben a tanévben fogok érettségizni (2013)

én úgy tudom emeltszinten ennél sokkalta bonyolultabb kérdések vannak. no mindegy

2012. dec. 26. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!