Segítene valaki, aki érti a genetikát?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy biológiából nem értem, hogy hogyan kell két egyedet (heterozigótát illetve homozigótát)keresztezni egymással úgy, hogy le is tudjam írni az utódarányokat, meg azt, hogy melyik egyed milyen tulajdonságokkal rendelkezik.2012. jan. 1. 14:55
1/5 A kérdező kommentje:
Senki nem érti?!
2012. jan. 3. 16:58
2/5 anonim válasza:
Én értem. Hát pl keresztezed az Aa Bb. lesz Ab aB aB ab. Az aB igaziból Ba, mert a dominénsat írjuk előre. Mindig a domináns gén az uralkodó, a nagy betű. Homo ha csak kicsi vagy csak nagy és heteró ha kicsi és nagy
3/5 anonim válasza:
De ez lekéne legyen írva a tankönyvbe, nézz utánna
4/5 A kérdező kommentje:
Le van írva a tankönyvbe, de ott akadok el, hogyha le kell írni, hogy melyik egyed milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Mert az oké hogy a nagybetű a domináns, a kicsi a recesszív, de ha le kell írni hogy melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik akkor... na ez itt a baj.
2012. jan. 4. 17:54
5/5 anonim válasza:
Hat pl ha neked azt irja hogy a dominans A kek szem, es a dominans B barna szem, akkor az egyedeknel ahol latsz A akkor annak kek, es ha B akkor meg barna. pl Aa-kek AA-kek stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!