Nem tudom megoldani a következő feladatot. Amikor vettük épp dogát írtam, és most megint doga lesz. Valaki elmagyarázná? Körülöttem senki sem érti hiába kérdeztem -. -
Figyelt kérdés
A "p" mely értékére van az egyetlen megoldás?
(p-1)x/a négyzeten/+4px-4(p-1)=0
Ha valaki tud kérem segítsen! Nem szeretnék kettest kapni matekból... most megyek föcit tanulni.. :) Előre is köszönöm!
2011. nov. 29. 18:00
1/3 Rayleigh válasza:
Hali, ez annyi, hogy tudjuk, hogy akkor van egy másodfokú egyenletnek egy megoldása, ha a diszkrimináns 0, tehát b^2 -4*a*c=0 (ez a diszkrimináns). Ebbe csak be kell helyettesíteni az a-t, a b-t és a c-t. Tehát (4p)^2-4*((p-1)*(-4*(p-1))=0 (bocsi a sok zárójelért, próbáltam úgy leírni, hogy egyértelműen látszódjon a b és c. Ezt az egyenletet megoldod, és az adott p helyeken lesz 1 megoldás.
2/3 anonim válasza:
Elvileg jó a válasz, gyakorlatilag viszont ennek a p-re felírt egyenletnek nincs valós gyöke. Tehát ennek az eredeti egyenletnek vagy van két gyöke, vagy nincs egy sem.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mostmár elkezdett derengeni vmi! :) Feldobtátok az estémet.... :)))
2011. nov. 29. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!