Hogy kell ezeket a matek feladatokat megoldani?

Figyelt kérdés

1.Mekkora a henger testmagassága,ha alapjának sugara 2cm és felszine 62.8 cm(négyzeten)?

2.Mennyi lemez kell a torony kupban végzödö tetejének a beboritására ha a torony alapjának az ármérője 5.4m,a tető(kúp) magassága pedig 3.2m?

3.Számitsd ki a 20mm átmérőjű ólomgolyó tömegét! (az ólom sűrűsége 11,4g/cm(köbön))

2009. máj. 21. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Nem fogom megoldani helyetted, csak segítek elindulni.

1. Mi a henger felületének a képlete? Az ismeretlen magasságot ebből ki kell tudnod számítani.

2. Mi a kúp palástjának a felületének a képlete? A kiszámításhoz minden adat ismert.

3. m=V*(ró) (ró=sűrűség). A golyó az milyen geometriai alakzat? Mi a térfogatának a képlete?

2009. máj. 21. 18:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Az egyes válaszolónak! Milyen kegyetlen voltál :)

De igazad van, tényleg csak a képletekbe kell benyomni a számokat.

2009. máj. 21. 18:41
 3/7 A kérdező kommentje:
hát épp az lett volna a lényeg hogy kiszámoljátok és az eredményt(esetleg a levezetést) leirni,de hát...
2009. máj. 21. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha itt leírom, kiszámolom neked, akkor te mit tanulsz? Több embernek segítettem matekból legalább 1, de inkább 2 jegyet javulni. Sohasem én oldottam meg a feladatot az illető helyett, csak segítettem elindulni. Ha megoldom neked, akkor már bocs, de attól még "hülye" maradsz. Sokkal fontosabb, hogy megértsd, rájöjj, hogy miről is van szó. Dolgozatnál nem lesz ott a gyakorikerdesek.hu, ki fog segíteni?
2009. máj. 22. 07:10
 5/7 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolókkal. Nem várhatod el másoktól hogy megoldják helyetted a feladatod. Az más hogy segítséget kérsz, azt kapsz is. Mert ha valaki elmagyarázza hogy hogy kell az többet segít mintha megoldaná helyetted. Te attól még nem fogod tudni. Jah és ha a tanár megkérdezi hogy hogy számoltad ki? Nem fogod tudni elmagyarázni és rögtön rájön hogy nem te csináltad.
2009. máj. 22. 14:51
 6/7 A kérdező kommentje:
de megcsináltam öket csak az eredmény lett picit "fura".
2009. máj. 22. 19:25
 7/7 anonim válasza:

www.wolframalpha.com

Írd be, és kiszámolja neked :)

2009. máj. 23. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!