Mi a menete és az eredménye?
Figyelt kérdés
Békapapa és négy csemetéje legyekre vadásztak. A kis Breke egyet talált, a többiek többet. Hány legyet fogott Brekeke, ha Békapapa így brekegte el a vadászat történetét? "Én kétszer annyit fogtam, mint Breki, Briki 2-vel kevesebbet nálam, Brekeke ugyanannyit, mint Briki és Breke együtt. Összesen 33 legyet fogtunk."2011. dec. 15. 16:12
1/6 anonim válasza:
Legyen betűvel, úgy könnyebb levezetni:
Breke:y=1
Békapapa:x
Breki:z
Briki:a
Brekeke:B=?
aDATOK:
X=Z*2
A=X-2
B=A+Y=A+1
A+B+Z+X+Y=33-> A+B+Z+X=32
mEGOLDÁS menete:
a=z*2-2
b=a+1-> z*2-2+1=z*2-1
32=a+b+Z+X=(behelyettesítés)=z*2-2+z*2-1+z+z*2=7*z-3=32
egyenletmegoldás:
7*z-3=32 /+3(mind a kettő oldalhoz)
7*z=35 /:7(mindkét oldal)
z=5-> Breki 5 legyet fogott.
és kiszámoltam az elején, hogy b(Brekeke)=z*2-1=5*2-1=9db légy.
A megoldás: Brekeke 9 db legyet fogott.
2/6 A kérdező kommentje:
köszii^^ :)
2011. dec. 15. 17:17
4/6 A kérdező kommentje:
8 ( csak nem volt kedvem megoldani a szorgalmit :D )
2011. dec. 15. 17:34
5/6 anonim válasza:
Én is 8-os vagyok, de ezt kb. 7-ben tanultuk. Ez egyszerű egyenletrendezés, van x egyenlet, x ismeretlen és kész :) Bár lehet, hogy nekem azért könnyű, mert matektagozatos avgyok. :)
6/6 A kérdező kommentje:
én is tudtam volna ha nagyon akartam volna de nem volt kedvem megcsinálni. :DDD
2011. dec. 15. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!