Lacko14 kérdése:
[KÉMIA FELADAT] . Nekem ezekbe a feladatok ba segíteni!?
Figyelt kérdés
1. Feladat a, Hány féle oxidja van a kénnek? B, Melyik redukáló hatású? C, Miért? 2. Feladat 16 gramm oxigén hány gramm kén elégetéséhez elegendő? 3. Feladat 3,2 gramm ként és 5,6 gramm vasport kémcsőben hevítünk. A reakció lejátszódása után a kihűlt szilárd anyagot vonzza a mágnes. Hogyan lehetséges, hogy átalaulatlan vas maradt a reakció végén? 4. feladat Hasonlítsd össze az alábbi állapításokat a, A klór színtelenítő, fehérítő, fertőtlenítő hatású b, A kén-dioxid színtelenítő, fehérítő fertőtlenítő hatású Mi az alapvető kémiai különbség a két anyag azonos hatása között? (ha . Csak egyre tudja a választ nekem az is jó csak azért leírtam az összest hét ha v alakinek ezek nagyon könnyen mennek)2011. dec. 5. 20:36
1/4 anonim válasza:
Csak kettő! SO2, SO3. Egyik se redukáló!
2/4 anonim válasza:
A kénnek nemcsak két oxidja van, de középiskolai szinten csak kettőről szoktak tanulni.
3/4 anonim válasza:
Az SO₂ redukáló hatású, mert a redukció közben oxidálódik a 4 vegyértékű kén 6 vegyértékűre.
4/4 anonim válasza:
S + O₂ → SO₂
32 g + 2*16g
Ebből látni, hogy 32 g kénhez, ahhoz, hogy SO₂-re oxidálódjon kell 2*16 = 32 g oxigén.
Vagyis 16 g oxigén 16 g kén elégetéséhez elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!