Melyik az szám, amelynek 6-szorosa 1-gyel nagyobb, mint a nála 3-mal nagyobb szám 5-szöröse?
Figyelt kérdés
sos!2011. szept. 27. 17:46
11/14 Hungy válasza:
Nekem fogalmam sincs, hogy lehet kiszámolni. Amit te felírtál, az is kínaiul van, csak néztem. :)
Én általában csak a megoldást szoktam tudni, az iskolában sok bajom volt ebből. Mert minden felesleges dolgot megjegyzek, amit már egyszer hallottam, és a tanárok nem hitték el, hogy egyszerűen csak tudom a dolgokat.
12/14 anonim válasza:
A 16 volt a jó válasz. A 18:19-es egyenletben csak egy hiba volt:
Yx6-1 = (Y+3)x 5 <--- itt mínusz 1 van, mert a 6szoros 1-gyel nagyobb
6Y -1 = 5Y +15 /+1
6Y = 5Y + 16 /-5Y
y = 16
13/14 anonim válasza:
Köszönöm kedves utolsó! Így jobban átgondolva, tényleg így kell kijönnie. Ellenőrzésben 96 és 95 fog kijönni! :-)
Mindig tanul az ember! :-)
14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.! : ))
2011. szept. 28. 19:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!