Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan határozom meg egy szám...

Hogyan határozom meg egy szám számjegyeinek számát?

Figyelt kérdés

Matematikailag kéne valahogy a számjegyek számát meghatároznom, de nem tudom hogyan kéne...

Előre is köszönöm :D

2011. szept. 21. 16:52
 1/2 bongolo ***** válasza:

Tanultatok logaritmus?

A pozitív egész szám számjegyeinek száma 10-es számrendszerben: 1 + lg x lefelé kerekítve.

lg 1 = 0

lg 10 = 1

lg 100 = 2

A 10^n hatvány logaritmusa éppen a nullák száma az 1-es után. Ezért kell a képletbe a plusz 1. A lefelé kerekítés pedig azért kell, mert mondjuk 10-től 99-ig egy egész valamennyi lesz a logaritmus értéke, amiből a plusz 1 már 2 egész valamennyit csinált. Ebből pedig a tört részt el kell hagyni.

Erre gondoltál? Lehet, hogy inkább valami más kellene neked, írd le inkább, hogy mi pontosan a feladat.

2011. szept. 21. 17:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de még nem tanultunk logaritmust :D

Úgy oldottam meg, hogy a 10 hatványait vontam ki belőle és ahányszor kitudtam, annyi számjegy.

2011. szept. 21. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!