Egy bélyeg annyi forintba kerül mint ahány bélyeget lehet kapni 121 Ft -ért. Hogy kell kiszámolni?
Figyelt kérdés
2011. szept. 8. 14:12
1/7 anonim válasza:
Forintárban van :)
Azaz egy 20 Ft-os bélyeget kapsz 20 forintért, 120-asat 120 forintért stb. Kivétel természetesen a ritkaságok, gyűjtőknek.
2/7 anonim válasza:
Egy bélyeg x Ft-ba kerül, és x Ft-nyi bélyegből x darabot tudsz venni 120 Ft-ért. Utóbbit számszerűsítve x*x=121, vagyis x^2=121
A többit rád bízom.
3/7 1Atya válasza:
Kitalálod, hogy 121-et melyik számmal lehet maradék nélkül osztani (megmondom:11) Tehát egy bélyeg 11 forintba kerül, mivel 121 Ft-ból 11 bélyeget lehet venni.
4/7 abigel777 válasza:
csak az utolsó hozzászóló írt normális választ...a többi minek fárasztotta magát...az első hozzászólónak külön gratulálok az agyhiányához...
5/7 anonim válasza:
abigel: a masodik irta a legjobb valaszt, mert nem leirta, hogy mi van, hanem ravezette a kerdezot a megoldasra....
6/7 anonim válasza:
abigel777: kérlek fejtsd ki, hol vétettem akkora hibát, hogy inkább a billentyűzethez se kellett volan nyúlnom.
7/7 anonim válasza:
Ja, már látom... 120-at írtam 121 helyett véletlenül. Én hülye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!