Hogy kell megszerkeszteni a háromszög magasságvonalait derékszögű vonalzó nélkül?
Találtam egy linket, ahol lépésről lépésre megnézheted:
Ez egy pontból szerkeszt merőlegest egyenesre, mindhárom csúcsból így megy természetesen.
16:02
Nem jeleníti meg:(
16:07
Az nem az oldalfelező merőleges amit mondasz?
Hmmm. Nekem csak szól a link, hogy rossz a digitális aláírás, de ha továbberesztem, megjeleníti a GeoGebrát, és le lehet játszani a mozit lépésről lépésre.
Egyébként az a lényeg, hogy a csúcsból rajzolsz egy kört, hogy metsszen ki 2 pontot a szemben lévő egyenesből. Ennek a két pontnak a felezőpontja lesz a magasság támpontja. Ez után a két pontból rajzolsz egy-egy azonos sugarú kört, elég nagyot ahhoz, hogy metsszék egymást, és a metszéspontokat összekötő egyenes a magasságvonal.
16:07 nem jó, az tényleg az oldalfelező merőleges.
Az egyik oldalra (c) rajzolt Thalesz kör és a másik két oldal (a,b) metszéspontja megadja a két magasságvonal (ma, mb) talppontját, a harmadikat pedig a két magasságvonal metszépontján és a harmadik (C) csúcson át húzott szakasz adja.
Magyarázatul:
DeeDee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!