Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Német házi valaki? (fordítás,...

Német házi valaki? (fordítás, mondat alkotás)

Figyelt kérdés

Van 7 szó, azok a szavak benne kéne legyenek a történetben.

Szavak: 3 wochen, ferien, röntgenbilg, bett, arzt, arm, fußballspiel.

Előre is köszönöm a jó németeseknek. :)

(neten én is le tudom fordítani, csak az nem helyes...)

2011. máj. 31. 21:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem szokták keverni a Präteritumot a Perfekttel? :-O Csak mert eddig úgy tudtam, hogy szinte mindegy, melyiket, aztán a sok Perfekt meg nekem olyan unalmasnak hangzik(angolt tanulok amúgy elsősorban, lehet azért, ott eléggé máshogy használják ezeket...). Az utolsóban meg... Nem tudom, lehet, hogy csak nekem hangzik olyan "kreatívabbnak" meg jobban, ha így mondom :D De azért köszi a javítást.
2011. jún. 1. 14:17
 12/13 anonim válasza:

A "kijavító" vagyok:

Hát nemtudom, nekem a tanár mindig beszól ha összerakom a kettőt:D De lehet helyes, csak a tanár a hülye.. ( Nem lepne meg, néha oylan hülyeségeket szokott mondani :D.. )

2011. jún. 2. 16:37
 13/13 anonim ***** válasza:
a präterium az történetelmondásnál van, ha mondjuk elmondod, hogy mi történt három évszázaddal ezelőtt, mondasz egy mesét, a perfekt meg asszem közelebbi múlt, illetve párbeszédeknél gyakoribb.
2012. ápr. 17. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!