Megtudod oldani ezt a feladatot? Én teljesen nem értem.
Itt ez a feladat megszerkeszteni megtudom csak a kérdésekre nem tok váélaszolniXD...Tudnátok nekem segítni???
A feladat:
Szerkesszünk egy 25mm oldalú ABCDEF szabályos hatszöget!Toljuk el a hatszöget egy olyan vektorral,melynek kezdőpontja a hatszög közzépontja,végpontja a hatszög csúcsa!
Kérdések:
a, Hányszorosa a közös rész területe a hatszög területének?
b, Írjuk fel az eredeti és a képként kapott hatszög egyesítésével kapott sokszög területének arányát az eredeti hatszög területéhez és viszonyítva!
c, Számoljuk ki a fenti arányokat a kerületekre vonatkozoan is!
Könyörgöm segítsegetek!!!!!!!!!!!
"Toljuk el a hatszöget egy olyan vektorral, melynek kezdőpontja a hatszög középpontja, végpontja a hatszög csúcsa!"
1) Ez azt jelenti, hogy a hatszög középpontja áthelyeződik a hatszög csúcsára.
2) Rajzold bele a hatszögekbe a 6 darab egyenlő oldalú háromszögeket, amikre ezeket föl lehet bontani.
Ebből már látni fogod a többit, ha nem, szólj.
Biztonság kedvéért én is csináltam egy ábrát, hogy az előző válaszoló által említett szabályos háromszögeket könnyebb legyen számolni.
Akkor kiegészítettem a megoldással is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!