Matekhf. Hol rontottam el?

Figyelt kérdés

1. A [-π/2; π/2] intervallum mely valós számaira teljesül a cosx˂1/2?

Az a megoldás, hogy π/3˂x˂-π/3?

2. Egy kisváros egyik utazási irodája számítógép segítségével készít részletes térképet a városról. Egy téglalap

alakú parkról tudjuk, hogy a képernyőn felvett koordináta-rendszerben a parknak megfelelő ABCD téglalap

átlóinak metszéspontja M(12;6), az AB oldalegyenes egyenlete y=3x , az AC átló pedig párhuzamos az x tengellyel.

a) Számítsuk ki a téglalap csúcsainak koordinátáit!

b) Mekkora a képernyőn megjelenő térkép kicsinyítése, ha a park hosszabbik oldala a valóságban 180 m

hosszú, és a térkép koordináta-rendszerén az egység 1 cm nagyságú?

Készítettem rajzot, de nem értem, hogy az AC átló hogy lehet párhuzamos az x tengellyel...:S

2011. ápr. 3. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne párhuzamos? Mi ezzel a probléma? Nyilván akkor az oldal nem párhuzamos, de ez az egyenletből úgyis látszik.

A < jelet miért írod a kitevőbe?

2011. ápr. 3. 16:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Azt relációs jelnek szántam. x nagyobb pí/3-nál, kisebb -pí/3-nál... Így jó?
2011. ápr. 4. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!