Segít valaki fogalmazni?
Sziasztok!
8 osztályos vagyok!
És irodalomból azt kaptuk hogy az Iskoláról kel írni fogalmazást ahová járunk!
Mert idén lesz 50. éves!
Segítsetek(Általános iskola)
Pl.
"Már nyolc évet töltöttem el az iskolámban, ültem egyik osztályteremből a másikba, kiismertem a folyósok minden zúgát, bármikor felidézem magamban a tornatermi öltöző illatát. Rá kellett jönnöm ugyanakkor, hogy olyan keveset ismerek mégis az iskola életéről, a korai évekről, hogy kik voltak az első tanulók, milyenek voltak az elődeink. Egyáltalán miért hívják xy-nak ezt az iskolát?"
és itt írhatsz pár sort a nevéről.
talán ha adnál a sulidról alap adatokat,akkor meg is tudnám neked fogalmazni az egészet.Névadója,igazgatói,
Mi történt ebben az 50 éveben,a suliban minden évben megrendezésre kerülő rendezvények,szokások,régóta ott tanító tanárok...stb.
2. Kommentálónak!
Suli neve:Ősi Oktatási központ Általános iskola és óvoda
Igazgatója:Zsuzsa néni
Tavasszal és nyáron sport foglalkozások vannak!
Léci segítsetek ezt meg fogalmazni de ti is írhattok!
Én is nyolcadikos vagyok és a mi ált. sulinknak idén novemberben volt a háromszoros évfordulója (suli 100 éves, épület 50, névfelvétel 20), és nanáhogy nekünk is írnunk kellett fogalmazást. A tanár csak annyit mondott, hogy túl kevés... Azzal kezdtem, hogy én miért ebbe a suliba jöttem, aztán leírtam egy idézetet, ami a sulinkban található, majd erről az idézetről írtam gondolatmenetet. Tulajdonképpen nem sokat osztott-szorzott a fogalmazásom.
Írd le még, hogy miért jobb a suli, mint a többi, ezt tudom még mondani.
Egyébként nekem még külön kiselőadást is kellett tartanom a névadóról, mert a drága tannő engem választott ki.. Jó ötlet amit az első mondott, ha nálatok nem kell amúgy is alapadatokat tudni. (nálunk ilyenek voltak, hogy egyik teremben kiállítás, másikban kvíz a névadóról, közös dal tanulása 1-8. évfolyamon, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!