Ki tudna segíteni egy statisztikai feladat megoldásában excelben?
Szia!
Írd le a feladatot.Hátha tudok segíteni neked!
A feladat:
Önálló mérési feladat
Végezzen önállóan két sorozat független mérést. A sorozatok legalább 10 legfeljebb 100 elemből álljanak. Törekedjen a minél jobb statisztikára! A mérés lehet idő, hőmérséklet, sebesség, méret, tömeg, térfogat stb.. (Talán a legegyszerűbb, ha valamilyen gyümölcs, zöldség, mag egyedeinek tömegét mérik meg.) Figyeljünk a mérési pontosság és a szórás összefüggésére (nem sokat ér 100 db 20 fokos mérési adat a mi szempontunkból): a szórás se túl kicsi, se túl nagy ne legyen. Írja le a mérési folyamatot, mintavételezést stb.
A két sorozatra külön-külön számolja ki a mintaátlagot és a korrigált empirikus szórást.
Aztán készítsen sűrűséghisztogramokat és azokra is számoljon mintaátlagot és korrigált empirikus szórást. Az így kapott paraméterekkel rajzoljon normális eloszlásfüggvényt és ábrázolja a sűrűséghisztogrammal együtt. Ábrázolja őket , aztán kétmintás t-próba segítségével döntse el, hogy 0,95-ös szignifikancia szinten megegyeznek-e a várható értékek.
Az F-próba segítségével döntse el, hogy p=0,05-ös szinten megegyeznek-e a szórások.
Adja meg a várható értékek 0,95-ös valószínűségi szinthez tartozó konfidencia intervallumát.
Khi-négyzet-próba segítségével döntse el, hogy 0,05-ös valószínűségi szinten normális-e a két minta eloszlása.
Lemértem kétszer 20 almát bevittem az adatokat excelbe, ill. kiszámítottam a két sorozatra az átlagot a szórást meg a konfidencia intervallumot. Eddig jutottam.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!