Ezt a matek házit hogyan kell?
Az állomásról 24km/h sebességgel indul ki egy tehervonat, majd 1,5 óra múlva ugyanabba az irányba 42km/h sebességgel egy személyvonat. Az első indulásától számítva mennyi idő múlva, és hol éri utol a személyvonat a tehervonatot?
Én így csináltam:
t1=x s1=24*x
t2=x+1,5 s2=42*(x+1,5)
Ha megvan az egyenlet mivel lesz egyenlő?
24*(1.5+x)=42*x
Szerintem így számolj.
Remélem jól értelmeztem a feladatot.
Elindul a személyvonat 24km/h-val. 1.5 óra múlva elindul a gyorsvonat is. Ez alatt az idő alatt a személyvonat
24km/h*1.5h= 36km utat tett meg. Ekkor indul el a személyvonat 42km/hval. Akkor fog a két vonat találkozni, ha a 36km+24*t=42*t el, ahol a t az időt jelenti. Az első vonatnak 36 kilóméter előnye van a másodikhoz képest, ami épp akkor indul ezért azt hozzá kell adni.
Kedves kérdező!
Itt a viaskodó felek megvitatták, megokolták, leírták a megoldást. Te persze semmivel sem jutottál előbbre, ugye? És holnap is lesz nap, és uj mateklecke is. Oda kellene figyelni az órákon. Tulajdonképpen mit nem értesz a feladatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!