10 . osztály irodalomban kéne segitség?
Sziasztok, lenne egy kérdésem, a tanárnő feladott 2 cimet hogy irjak roluk:
Magyarország,
Magyarokhoz 1
Dorottya
Arra lennék kiváncsi, hogy ezeket ki irta, mi volt a müfaja, mikor keletkezett és valami kis megjegyezni valo
Seholsem találtam:S
Valószínűleg Bessenyei György: Magyarság röpiratát kérdezik tőled, ez illene bele az általad megadott sorba.
Berzsenyi Dániel verscímét is pontatlanul írtad le, (A magyarokhoz (I.), ezért bátorkodtam következtetni. Csokonai remek vígeposza a Dorottya vagyis a dámák diadalma a Fársángon - a jó, ha hozzászoktatod magad a címek pontos lejegyzéséhez. A magyar felvilágosodás remekei ezek a művek, nézz utána bármelyik 10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tankönyvben és szöveggyűjteményben.
Valószínűleg Bessenyei György: Magyarság röpiratát kérdezik tőled, ez illene bele az általad megadott sorba.
Berzsenyi Dániel verscímét is pontatlanul írtad le, A magyarokhoz (I.), ezért bátorkodtam következtetni. Csokonai remek vígeposza a Dorottya vagyis a dámák diadalma a Fársángon - a jó, ha hozzászoktatod magad a címek pontos lejegyzéséhez. A magyar felvilágosodás remekei ezek a művek, nézz utána bármelyik 10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tankönyvben és szöveggyűjteményben.
Berzsenyi Dániel verscímét is pontatlanul írtad le, A magyarokhoz (I.), ezért bátorkodtam következtetni. Csokonai remek vígeposza a Dorottya vagyis a dámák diadalma a Fársángon - az jó, ha hozzászoktatod magad a címek pontos lejegyzéséhez. A magyar felvilágosodás remekei ezek a művek, nézz utána bármelyik 10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tankönyvben és szöveggyűjteményben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!