Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matematika:egyenletek egyenlőt...

Matematika:egyenletek egyenlőtlenségek grafikus megoldása? Légyszí segíts.

Figyelt kérdés

Rajzold meg az x-1/4*x-2 függvény grafikonját. Az adott pontok közül melyik van rajta a grafikonon, melyik van alatt, melyik van felette?

(6;6) (-18;-35) (8/5;0)

Van hozzá egy szabály is (de nem értem, hogy akkor most ez, hogyan van.) A szám-szám hozzárendelés összetartozó értékpárjait ábrázolhatjuk derékszögő koordináta-rendszerben. Ekkor kapjuk a hozzárendelés grafikonját (eddig még értem) Egy P(x;y) pont pontosan akkor van rajta a hozzárendelés grafikonján, ha az x-nek az y értékét feleltetjük meg ebben a hozzárendelésben. Na ezt nem értem:(

2011. jan. 23. 11:50
 1/4 A kérdező kommentje:
Ha letudod írni egyszerűbben a 2. szabályt és a megoldását a feladatnak azt negyon megköszönném:))
2011. jan. 23. 11:52
 2/4 A kérdező kommentje:
(elfelejtettem 7.osztályos feladat)
2011. jan. 23. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Írd fel a függvényt:

y = x - 1/4x-2

Ennek a grafikus képe egy egyenes lesz. Egy adott P(x,y) pont akkor van rajta az egyenesen ha a behelyesített értékekkel az egyenlet helyes lesz.

Tehát:

Fogod az első P(6,6) pontot, és az X értéket beirod az egyenletbe:

Y = 6 - 1/4*6 - 2

Y = 2.5

Megnézed a pontod Y koordinátáját, látod, hogy nem egyeznek, így vagy felette vagy alatta lesz. Jelen esetben kisebb értéket kaptál, így a pont az egyenes alatt lesz.

2011. jan. 23. 12:12
 4/4 anonim válasza:
Mi ilyet sosem tanuétunk, pedig 8.-os vagyok! Még egy bizonyíték, hogy egy f*szfej a matektanárunk!
2011. nov. 20. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!