Kémia. Valaki elmagyarázná? (8. -os anyag)
Holnap írunk feladatokból, és az a helyzet, hogy nagyon nem értem...:'(
Pl. 58,5 kg Zn sósavval reagál. Számítsátok ki a sósav mennyiségét (tömeg+mól) és a kapott gőz térfogatát.
Ez egy minta példa volt. Kérnék szépen egy magyarázatot, hogy s mint kell megoldani egy ilyen példát. A mólokkal van a legnagyobb problémám, de alapjába véve szinte semmit nem tudok belőle, nem szeretném pont most elrontani az igen nagy jegyemet. Előre is köszi a válaszokat :)
Zn + 2HCl = ZnCl2 + H2
az egyutthatokbol rajossz hogy 1 mol Zn-hez, kell 2 mol HCl azert hogy a reakcio vegbemenjen. az 1 molt ird a Zn fole a reakcioban, a 2 molt a HCl fole.
kiszamolod hogy neked mennyi mol Zinked van (n=m/M) es beirod a zink ala. a HCl ala irsz egy x-et, amit kitusz szamolni haromszog szaballyal. es megvan mennyi mol HCl kell 58.5kg Zinkhez. aztan a megkapott molszamot attudod alakitani tomegge : m =n*M
Nincs mit :D (L) Sőt én köszönöm :D :)
Uccsónak: Köszi (:
Nem bánom, hogy feltettem a kérdést, valamivel már tisztábbak a dolgok :)
De azért még jöhet válasz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!