Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy kell a tulajdoni hányadot...

Hogy kell a tulajdoni hányadot kiszámolni?

Figyelt kérdés

Adott egy társasház négy lakással. A lakások mérete 51, 52, 53 és 54 négyzetméter.

Mennyi az egy lakásra jutó tulajdoni hányad?

Milyen logikával kell számolni? Eddig két ember két félét mondott és mivel nem tudom hogy hogy kell számolni az ilyet csak jobban összezavarodtam.

Előre is köszönöm a segítséget.

tegnap 14:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Mármint a közös tulajdonból mennyi hányad tartozik egy lakáshoz?
tegnap 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

51+52+53+54=210

A tulajdoni arányok szerintem:

51/210, 52/20, 53/210 és 54/210.

tegnap 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
#2. 52/210 akart lenni.
tegnap 15:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezer köszönet. 😃

Ment a zöld.

tegnap 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Van gond a számtannal, a 4-5-es anyaggal...

Rész/összes logika, ahogy előttem is írták, de lehet, a gondok elébe kellene menni és kicsit mélyebben meg kellene értetned a matekot. Ha felnőtt vagy (nem hiszem), akkor az általános dolgokat, ha meg kamasz (inkább ezt hiszem) akkor az általános iskolai anyagok mélyebben...

tegnap 15:09
 6/8 krwkco ***** válasza:
Ahogy 2-es írta. De a könnyebb kezelhetőségért a törtek értékét többnyire 1000-rel meg szokták szorozni. És a tulajdoni lapon vagy az alapító okiratban x/1000 szerepel.
tegnap 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem a lakásnégyzetmétered számít, hanem a társasház összterülete.

Ugyanis a TH -ban az albetéten( lakásodon ) kívül az osztatlan közös tulajdon hányada is benne van.

Ezért van, amiben a TH számít, és van, amiben az albetéted nm nagysága.

tegnap 20:12
 8/8 krwkco ***** válasza:

"Nem a lakásnégyzetmétered számít, hanem a társasház összterülete."

Ez tévedés. Ha a társasház teljes területével osztanák a lakások alapterületét, akkor nem jönne ki a 100% a tulajdoni hányadok összegeként.

tegnap 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!