Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Abban kérném a segítséget,hogy...

Abban kérném a segítséget,hogyha meghúzok egy süllyesztett fejű imbusz M3-as csavart aminek ismertek az anyag tulajdonságai akkor hogyan tudnám kiszámolni mekkora erővel lehet meghúzni, hogy ne szakadjon el valamint mekkora erővel szorít?

Figyelt kérdés
A csavart nem érné más erőhatás csak a meghúzási nyomaték!

tegnap 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt analitikusan kiszámítani csaknem lehetetlen - de talán találhatsz rá táblázatokat és félempirikus számítási módszereket.
tegnap 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen szakítószilárdságú a csavar?
tegnap 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A csavarkaségetalógusokban megadják a meghúzási nyomatékokat és a teherbírásokat. Ezek kísérletek alapján megállapított és szabványosított értékek. Hosszabb csavaroknál kimért szögre való meghúzást is alkalmaznak.
tegnap 17:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezekkel mind tisztában vagyok, de képletek meg esetleg egy levezetésre lennék kíváncsi. Ez egy általam forgácsolt csavart, és azért vagyok bajba mert amit az interneten találok számítást azok mindenre válaszolna csak erre nem ami érdekel álltalában ott a csavarra ható erő vagy előfeszítő erő alapján kell méretezni nekem meg pont nem erre van szükségem. A csavar anyag szakítószilárdsága 850 MPa

ma 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!