Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia számolási problémák,...

Kémia számolási problémák, bármi jó tipp?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Emelt érettségire készülök kémiából és már gyakorlom a számolásokat, bár még nem tartok a tényleges emeltes feladatoknál, csak építkezem, viszont mostanában azt érzem,hogy amikor szembe találom magamat egy több soros feladat szövegével aminél a megoldáshoz akár 5-6-7 dolgot is ki kell számolni, akkor totál elveszek és nem tudom néha,hogy hogy is kéne belekezdeni vagy miből minek kéne kijönni,hogy odajussak a megoldáshoz. Ha látom levezetve és elmagyarázva a feladatot akkor értem, de valahogy magamtól néha elég nehézkesen megy. Bármi jó tipp hogy kéne ezen túllépni?

jan. 2. 19:56
 1/2 anonim ***** válasza:
85%

Én, ha így "nem volt ötletem hogyan", akkor elkezdtem számolgatni azt, amit ki tudtam. Eleve ezek úgy vannak megírva, hogy felesleges adatot nem tartalmaznak (mondjuk ez sem mindig igaz!! de ritka ahol van felesleges adat). Szóval ha osztasz/szorzol, akkor előbb utóbb jutsz valahova és eszedbe jut valami.

Kémia tanárom ezt "favágó módszernek" tartotta, de ha a végén megvan az eredmény, kit érdekel.

De nyilván lesz benne rutinod is már, ha sokat csinálod. Nekem az elektrokémia volt ilyen, hogy kicsit nehezebben láttam át, értettem meg, de miután sok feladatot megcsináltam, egyfajta rutin kialakult, hogy adott típusfeladatnál mit kell/kellene csinálni. (Középmatekból valószínűség-számításnál ugyanez volt. Nehezen értettem az elméletet, hogy mikor mivel kell számolni, de tökéletesen megoldottam érettségin, mert sokat gyakoroltam, hogy mikor mit használunk.)

Apropó érettségi. Megírtam 1 vagy 2 óra alatt az egészet, kb egy számítás se jött ki. Jó, kimegyek a mosdóba, arcmosás, nagy levegő, menjünk vissza, számoljuk újra az egészet. Ki jött szépen minden :)

Úgyhogy ne félj újra nekifutni, és ne pánikolj be majd ott sem!

jan. 2. 20:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Gondold át, hogy mi kell a megoldáshoz és bontsd le lépésekre.
tegnapelőtt 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!