Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi történt a Szabó Magda:...

Mi történt a Szabó Magda: Születésnap című könyv végén?

Figyelt kérdés
A válaszolóknak mondom, hogy elolvastam,DISZLEXIÁS vagyok és nem értettem a végét. Nem találtam semmilyen weboldalt ami segítene megérteni. Valaki tudna segíteni?

nov. 15. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Ha diszlexiás vagy, fel vagy mentve. Ha nem vagy felmentve, akkor oldd meg. Szüleod biztos segítenek, tudják, hogy gondod van.
nov. 15. 15:58
 2/9 A kérdező kommentje:
1es koszonom, csak az a baj, hogy a szuleimnek nincs nagyon idejuk...
nov. 15. 19:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudod fogalmazni, mit nem értettél rajta? Mert úgy könnyebb lenne segíteni. Hol akadtál el? Mi az utolsó, ami még tiszta?
nov. 15. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:
nov. 15. 19:53
 5/9 A kérdező kommentje:

3as köszönöm a segítseget, ugye meg akarta venni Bori a ruhát, de elvették tőle a penzét, amit osszegyujtott. És azt nem értettem, hogy a végén nem veszi meg a ruhát, hanem csak karácsonyoyott.Nem is vette meg a ruhát, ami a történet lényege lett volna.

3as Köszönöm hogz kedves vagy, mindenki bunkó...

nov. 15. 21:31
 6/9 anonim válasza:
100%

Nem a ruha a történet lényege.

Hanem az, hogy a végén Bori apja belátja, hogy a lánya felnőtt.

Az anyja megveszi a ruhát, a szomszéd Rudolfnak jön az öccse, Bori fogja szórakoztatni

Az apja nem szól semmit, hogy Bori a ruhát veszi fel, és egy fonatba teszi a hajat.

Szóval belátta hogy felnőtt

(Esetleg ha valaki jobban tudja javítson ki, évekkel ezelőtt olvastam)

nov. 15. 22:32
 7/9 anonim válasza:
100%

Illetve Bori változása, hogy felnőttként viselkedik, a könyv végére.

Azt hiszi akkor lesz felnőtt, ha eljön a születésnapja, minden megváltozik

Pedig igazából nem akkor nő fel, hanem amikor helyes döntéseket hoz, amikor igazi felnőttként viselkedik, amikor megbízik benne az apja az anyja balesete után.

nov. 15. 22:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Jól írja hatos-hetes, nem a ruha a lényeg, hanem Bori változása (jellemfejlődése, ahogy szépen, irodalmiasan mondani szokás).

Azt hiszi, egy dátum (a 14. születésnapja) vagy egy ruha teszi felnőtté, hisztizik, ha nem kapja meg, amit akar; haszontalanságokkal tölti az idejét.

Az anyja veszi meg neki a ruhát (nem bírja nézni, milyen szomorú a lánya), de hazafelé elüti a troli, és kórházba kerül.

Az anyja balesete, a "barátnője" árulása (ellopta a pénzét, és még a mérnöknél is eláztatta) és annak felismerése, hogy az apja haszontalannak tartja, akire semmit sem bízhat rá, ezek hatására kezd változni, felelősséget vállalni, felnőttként viselkedni.

És amikor az anya hazajön a kórházból, látja, hogy mennyire megváltozott a lánya, kérdőn a férjére néz, és ő mondja neki, hogy nagy lányuk lett.

A mérnök Sós Tibor, és valóban meghívja Borit, hogy az öccse ne unatkozzon az első karácsonyán Pesten. Az öccse Rudolf, ami azért érdekes, mert valahol az elején, amikor Bori a padtársával azzal szórakozik, hogy lerajzolják a jövendőbeli férjüket, Bori a Rudolf nevet írja a lapra, mert tetszik neki a név, és amikor beköltözik a mérnök, nagyot dobban az ő szíve, hogy ez lesz a Rudolf (függetlenül attól, hogy Tibornak hívják)

A könyv utolsó mondata: Bemutatom magának Rudolf öcsémet :))

nov. 15. 23:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 6os, 7es, 8as. Most már összeáll a történet.
nov. 16. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!