Szerintetek is feleslegesek a házi feladatok?
Aki nem akar tanulni, annak felesleges...
Aki kezdeni akar valamit az életével (intellektuális téren), az belátja, mi a funkciója.
Egyrészt értem miről beszélsz, de sajnos 8 altalanossal nem vesznek fel sehova dolgozni, élni pedig kell valamiből.
A házi feladatnak azért van értelme, hogy gyakorold át újra az órán vett anyagokat. (Ezeknek nagy százaléka valóban felesleges, de ez ellen nem lehet tenni sajnos.)
Egyáltalán nem felesleges a házi feladat, csak a legtöbb tanár nem jól használja. A lényege az, hogy azon keresztül tudod magad ellenőrizni, hogy az órán leadott anyagot mennyire sikerült megértened, illetve abból hogyan tudsz építkezni (másabb vagy összetettebb feladatokat meg tudsz-e oldani).
Persze akinek elég annyi tudás, hogy éppen ne legyen nevezhető analfabétának, annak teljesen felesleges.
Hagyd, 3!
A kommentjeiből kiderül, milyen is a Kérdező attitűdje!
Fogalma sincs miről beszélsz, ne fáradj... ő okosba, fusiba, kéz alatt akarja megoldani a dolgot, tudod, csókosként... Nem érdemes rá érdemben energiát pazarolni, a kérdése után még csak-csak, kommentjei után kiderül, egyáltalán nem tárgyalóképes.
Kérdező!
Ha annyira nem akarsz iskolába járni akkor nem járj! De aztán ne rinyálj, hogy csak minimálbért keresek majd!
Szerinted felesleges a házi feladat így számodra nincs értelme iskolába járni. Szerintem nagyon is fontos a házi feladat és én még inkább iskolába járok.
Mindenkinek más a véleménye, igazad van, de mindenkinek más az intellektuális szintje is.
Ki tárgyalóképes, ki átlagos, ki pedig közönségesen egyszerű érdemi kérdések kapcsán.
Ne feledd: a jellemed a tetteidben mutatkozik meg.
Szerintem a kérdezővel semmi baj.
Sőt észrevette hogy az kötelező iskolai oktatásnak igen kevés köze van ahhoz, hogy boldoguljon az életben.
A boldogulj azt jelenti, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél.
A tanácsom, ami nekem bevált:
Tanulj meg tanulni.
Ha tudsz tanulni, akkor mindent el tudsz sajátitani, amire csak szükséged van. Ki tudod majd válogatni a fontos dolgokat a hülyeségek közül.
Szólj ha érdekel hogy tudsz megtanulni tanulni.
De még mindig át kell törnöd az eddigi szokásokon.
A bizonyitványokat sokan sokra értékelik.
Az iskolákról is sokaknak van jó véleményük, és ha te nem sokra becsülöd az iskolákat, akkor rád fognak támadni, és azt mondják, hogy veled van a baj.
Tehát, a házi feladatokkal is az a baj, hogy értelmetlen dolgokkal foglalkoznak, de sokan ezt nem igy látják.
A tanárokkal meg az a helyzet, hogy nekik előirják, hogy mit kell csinálniuk.
És ha haza akarják vinni a fizetésüket, akkor azt KELL csinálniuk amit nekik előirtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!