Egy 178cm széles és 356cm hosszú billiárdasztalon egy golyó a rövidebb oldalt 60, hoszabb oldalt 150-es szögben látja. Milyen messze van a golyó a legközelebbi lyukhoz?
Figyelt kérdés
Én úgy számoltam hogy feltettem az egyik szöget a ként, felrajzoltam 2 háromszöget 2 ellentétes sarokból(közös pontjaik a golyó és az egyik sarok) a és a-hoz releváns szögekkel, majd közös oldalukat használva szinusz-tétellel és addíciós tételekkel kiszámoltam a szögöt.
Ebből levezetve kaptam hogy a legközelebbi lyuk a közép-alsó, és távolsága 57,72cm, viszont ellenőriznem nem nagyon sikerült, gondoltam ide felteszem, esetleg valaki mutat egy másik megoldási módszert vagy add tippeket ilyen féle trig kérdésekre ^^
tegnap 19:44
2/3 A kérdező kommentje:
Ezzel mit csináljak
tegnap 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!